Η LeasePlan επέλεξε τη NewMotion ως προτιμώμενο συνεργάτη φόρτισης για την Ευρώπη, παρέχοντας στους πελάτες της λύσεις φόρτισης EV στο σπίτι, στο χώρο εργασίας και καθ΄οδόν.

Σήμερα, η LeasePlan διαχειρίζεται περίπου 1,9 εκατομμύρια οχήματα σε περισσότερες από 30 χώρες. Ως ιδρυτικό μέλος της EV100, η LeasePlan έχει δεσμευτεί να μεταβεί στην κινητικότητα μηδενικών εκπομπών, με στόχο τις μηδενικές εκπομπές εξατμίσεων ολόκληρου του χρηματοδοτούμενου στόλου της έως το 2030, προς υποστήριξη της Συμφωνίας του Παρισιού.

Νωρίτερα φέτος, η NewMotion έφτασε το ορόσημο των 200.000 σημείων φόρτισης σε 35 ευρωπαϊκές χώρες, διπλασιάζοντας τον αριθμό σημείων φόρτισης στο δημόσιο δίκτυό της σε μόλις δύο χρόνια.

Η LeasePlan επέλεξε την θυγατρική της Shell για να την υποστηρίξει με εγκατάσταση σημείων φόρτισης, τεχνολογία επικουρικών λειτουργιών (back-office) για τον έλεγχο των σημείων φόρτισης και κάρτα φόρτισης για πρόσβαση σε δημόσιους φορτιστές. Η συμφωνία θα δώσει στους πελάτες της LeasePlan πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα φόρτισης στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων υπερταχέων φορτιστών σε πρατήρια καυσίμων Shell και τοποθεσίες σε όλη την Ευρώπη.

Οι πελάτες της LeasePlan θα επωφεληθούν επίσης από την πρόσβαση σε διαδικτυακά εργαλεία που παρέχουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τη διαθεσιμότητα και τις ταχύτητες φόρτισης δημόσιων σημείων. Όλες οι λύσεις μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες των πελατών και οι χρήστες leasing μπορούν να αποζημιωθούν αυτομάτως για το κόστος όλων των φορτίσεων με τη NewMotion, καθιστώντας την ιδιοκτησία πιο προσιτή. Και για τις ανάγκες φόρτισης καθ΄οδόν, οι οδηγοί EV θα διαθέτουν την κοινή κάρτα της LeasePlan με εφαρμογή της NewMotion, που θα παρέχει στους οδηγούς πρόσβαση σε δημόσια σημεία φόρτισης σε περισσότερες από 35 ευρωπαϊκές χώρες.

Η Melanie Lane, CEO της NewMotion δήλωσε: «Τα τελευταία δέκα χρόνια, βλέπουμε όλο και περισσότερο κόσμο να χρησιμοποιεί ηλεκτρικά οχήματα και αυξημένο ενδιαφέρον εταιρειών για την υιοθέτησή τους. Για απρόσκοπτη μετάβαση, τόσο των επιχειρήσεων, όσο και των εργαζομένων τους, οι εταιρείες χρειάζονται ένα έξυπνο οικοσύστημα που να τις βοηθά να παρακολουθούν και να ελέγχουν τη φόρτιση».

Σε πρώτη φάση, θα έχουν πρόσβαση στο δίκτυο φόρτισης της NewMotion οι πελάτες της LeasePlan στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία και στη συνέχεια θα περιληφθούν και άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Φωτογραφία: NewMotion

Προηγούμενο άρθροΗ 4θυρη Mercedes-AMG GT Coupé μοντέλο 2021
Επόμενο άρθροBMW Group: Ισχυρές πωλήσεις πρώτου εξαμήνου