Η Κίνα διερευνά τη χαλάρωση ορισμένων προδιαγραφών για τις εκπομπές των αυτοκινήτων

Η Κίνα διερευνά τη χαλάρωση ορισμένων προδιαγραφών για τις εκπομπές των αυτοκινήτων για να προσφέρει ανακούφιση στις αυτοκινητοβιομηχανίες που πλήττονται από μια άνευ προηγουμένου πτώση στη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg.

Οι συζητήσεις αφορούν μια βασική πτυχή των κανόνων της Κίνας που έχουν προγραμματιστεί να τεθούν σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου. Συγκεκριμένα, οι κινεζικές αρχές συζητούν αν θα μειώσουν τους περιορισμούς στην ποσότητα των επιβλαβών σωματιδίων που εκπέμπουν τα οχήματα από τις εξατμήσεις τους – ένα μέτρο γνωστό ως αριθμός σωματιδίων ή PN.

Αν η Κίνα χαλαρώσει τους κανόνες για τις εκπομπές θα πρόκειται για μια απόφαση που θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Και μπορεί να αποδειχθεί καταλυτική σε σχέση με τους παγκόσμιους στόχους του ΟΗΕ για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η κίνηση αυτή δείχνει πώς αυξάνεται η πίεση για τις χώρες να θυσιάσουν μακροπρόθεσμους περιβαλλοντικούς στόχους για να σωθούν οι οικονομίες μετά την πανδημία του κορονωϊού. Η ανάπτυξη της Κίνας είχε ήδη επιβραδυνθεί πριν από την έξαρση της κρίσης, με την αυτοκινητοβιομηχανία να πλήττεται ιδιαίτερα. Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο θα συρρικνωθεί κατά 9% το πρώτο τρίμηνο.

Προηγούμενο άρθροFCA, Ferrari και Marelli στη μάχη κατά του COVID-19
Επόμενο άρθροΣυνδεσιμότητα: 5 συσκευές για πιο έξυπνο αυτοκίνητο