Συνδεσιμότητα

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και η αναγνώριση ομιλίας επιτρέπουν μια φυσική και ασφαλέστερη αλληλεπίδραση με το αυτοκίνητό μας. Η προηγμένη συνδεσιμότητα επιτρέπει επίσης τη διαρκή ενημέρωση και συνεχή βελτίωση των δεξιοτήτων, προς όφελος του οδηγού και του fleet manager.

Seat Leon: μιλώντας τη γλώσσα σας

ΣυνδεσιμότηταΜετά το “Hey Mercedes” και το “Hello, BMW”, αναμέναμε πως πιθανότατα ο Ισπανός κατασκευαστής θα λανσάριζε το “Ola, Seat” ως κλήση ενεργοποίησης του συστήματος ψυχαγωγίας, αλλά στην πραγματικότητα πατάτε ένα κουμπί για την αναγνώριση φωνής . Θα αναγνωρίζει φυσικές και όχι αυστηρά δομημένες εντολές, επιτρέποντάς σας να χειρίζεστε το Léon ασφαλέστερα και πιο εύκολα. Επιπλέον, η ενσωματωμένη SIM σημαίνει ότι το νέο Leon μπορεί να αναβαθμιστεί και να προσφέρει νέες ψηφιακές υπηρεσίες καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του. Η εφαρμογή που παρέχεται σας επιτρέπει να παρακολουθείτε και να διαχειρίζεστε το Leon εξ αποστάσεως.

Land Rover Defender: δύο eSIM είναι καλύτερες από μια

Στη CES 2020, η JLR παρουσίασε ένα ολοκαίνουργιο Defender που διαθέτει το πρώτο Twin LTE modem στον κόσμο. Αυτό σημαίνει πως αυτό το Land Rover μπορεί να μεταφορτώνει εν κινήσει ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού (SOTA) χωρίς διακοπή και ενώ λειτουργεί η ροή μουσικής και εφαρμογών, χωρίς να επηρεάζεται η καθημερινή συνδεσιμότητα. Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να συνδέσουν ταυτόχρονα δύο κινητές συσκευές στο σύστημα ψυχαγωγίας χρησιμοποιώντας Bluetooth, έτσι ώστε ο οδηγός και ο επιβάτης να μπορούν να απολαμβάνουν ταυτόχρονα τη λειτουργία hands-free χωρίς να χρειάζεται αλλαγή συνδέσεων. Τέλος, η διπλή eSIM επιτρέπει στο Defender να περιηγείται σε πολλά δίκτυα διαφορετικών περιοχών προς βελτιστοποίηση της συνδεσιμότητας.

FCA: Το Uconnect 5 με Android OS για το μέλλον

Παράλληλα με τα Volvo και τα Polestar, η Fiat Chrysler Automobiles ενσωματώνει και αυτή το λειτουργικό σύστημα Android της Google στη μονάδα ψυχαγωγίας της, προσφέροντας πρόσβαση σε έναν ευρύ κατάλογο εφαρμογών. Εν όψει επιπλέον αυτόνομης τεχνολογίας οδήγησης, το ολοκαίνουργιο σύστημα Uconnect συνοδεύεται από μια ηλεκτρονική μονάδα τηλεματικής (TBM), η οποία βοηθάει στην γρήγορη μετακίνηση μεγάλων φορτίων δεδομένων. Είναι επίσης έτοιμο και για λειτουργία 5G. Τέλος, με την διαθέσιμη εφαρμογή Uconnect, που σας επιτρέπει να ξεκλειδώσετε και να εκκινήσετε το όχημα, τα αυτοκίνητα της FCA θα είναι έτοιμα για διαμοιρασμό.

Η MercedesBenz ως αυτοκίνητο – γραφείο: εύκολες τηλεδιασκέψεις

ΣυνδεσιμότηταΜε την υπηρεσία “In-Car Office”, οι οδηγοί της Mercedes μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ορισμένες λειτουργίες γραφείου και σημαντικά δεδομένα απευθείας στο αυτοκίνητο. Για παράδειγμα, το “In-Car Office” χρησιμοποιεί τα δεδομένα θέσης στο ημερολόγιο και τα καταγράφει αυτομάτως στο σύστημα πλοήγησης του οχήματος. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να συμμετάσχει σε μια τηλεδιάσκεψη χωρίς να χρειάζεται να ψάξει για λεπτομέρειες κλήσης. Το σύστημα αναγνωρίζει αυτομάτως τον απαιτούμενο κωδικό PIN και τον χρησιμοποιεί αμέσως. Οι οδηγοί μιας Mercedes εξοπλισμένης με σύστημα MBUX δεν χρειάζεται να κάνουν οτιδήποτε: μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη φωνητική εντολή “Hey Mercedes”.

Το Android Auto εξοπλίζει τη BMW – και ασύρματα

Όσοι δεν ανήκουν στην κοινότητα της Apple, χαίρονται: η BMW συμφώνησε τελικά με την Google. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες Android θα μπορούν σύντομα να βλέπουν τις οθόνες τηλεφώνου τους στην κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου και να χρησιμοποιούν εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, πλοήγησης και μουσικής. Και επιπλέον η σύνδεση είναι ασύρματη – δεν χρειάζονται καλώδια USB. Επιπροσθέτως, τα δεδομένα του τηλεφώνου εμφανίζονται επίσης σε προσαρμοσμένη μορφή στην οθόνη του πίνακα οργάνων, καθώς και στο head-up display. Το Android Auto θα είναι διαθέσιμο από τον Ιούλιο του 2020 για όλα τα οχήματα με λειτουργικό σύστημα BMW 7.0.

Προηγούμενο άρθροΗ Κίνα μπορεί να χαλαρώσει τους κανόνες για τις εκπομπές
Επόμενο άρθροTazzari EV Zero City, ιταλική απάντηση στην ηλεκτροκίνηση