H Tazzari EV βρίσκεται στην Imola, την καρδιά της ιταλικής Motor Valley, το μέρος όπου διεξάγονται οι ανεπανάληπτοι αγώνες της Formula One, χάρη στην πίστα που δημιούργησαν ο Enzo και ο Dino Ferrari, το απόλυτο σύμβολο της πόλης.

Εκεί γεννήθηκαν και κατασκευάζονται τα οχήματα πόλης Zero, στις εγκαταστάσεις της Tazzari EV, του μοναδικού κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων στην Ιταλία.

Mε μοντέρνο σχεδιασμό που συνάδει με τον ιταλικό χαρακτήρα και καινοτόμο τεχνολογία, διεκδικούν τον χαρακτηρισμό των πιο fashion και chic οχημάτων.

Το αλουμινένιο αμάξωμα, οι ατσάλινες ζάντες, το προσεγμένο εσωτερικό τους με ιταλικό τεχνόδερμα και οι προσεγμένες ραφές στο σαλόνι υποδηλώνουν την ιταλική φινέτσα σε κάθε λεπτομέρεια. Η τεχνολογία των οχημάτων είναι ορατή παντού. Ο δυνατός τους ηλεκτροκινητήρας αντιστοιχεί σε επιδόσεις που βλέπουμε σε οχήματα sport. Διαθέτουν μπαταρίες λιθίου τελευταίας τεχνολογίας και φορτίζουν πλήρως σε 2,5 ώρες.

Zero City

Το Zero City, σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε ως το απόλυτο ηλεκτρικό όχημα πόλης, ιδανικό για την πόλη του μέλλοντος. Με μικρές διαστάσεις, ελαφρύ αλουμινένιο αμάξωμα και δυνατό ηλεκτροκινητήρα 25kW.

Η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 90km/h με πλήρη αυτονομία για 200km με 2,5 ώρες φόρτιση σε μία οικιακή πρίζα τοίχου, το καθιστά το πιο οικονομικό αυτοκίνητο στην κατηγορία του. Αν και μικρό στις διαστάσεις  διαθέτει μεγάλη χωρητικότητά που ξεπερνά τα 440 λίτρα χάρη στο νέο του αμάξωμα και την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

Ο στόχος της εταιρείας ήταν απλός, αλλά την ίδια στιγμή τεράστιος. Η δημιουργία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου με τελική τιμή που φέρνει την επανάσταση στην αγορά. Και τον πέτυχε με 16.300 ευρώ λιανική τιμή προ φόρων.

Η καινοτομία στην τεχνολογία του οχήματος είναι ορατή παντού. Σύστημα ενεργοποίησης του κινητήρα χωρίς κλειδί, Bluetooth σύνδεση ή USB memory για να απολαμβάνει ο οδηγός την αγαπημένη του μουσική και να διαχειρίζεται με άνεση τις κλήσεις. Οδηγική συμπεριφορά αντίστοιχη ενός sport οχήματος, απόρροια της εμπειρία της Tazzari EV στην αθλητική αυτοκίνηση. Με το πάτημα ενός κουμπιού ο οδηγός έχει τον πλήρη έλεγχο για τον τρόπο οδήγησης από race, standard, eco, και rain για αυτονομία και απόδοση κάθε στιγμή.

Η ιταλική φινέτσα διακρίνεται στις λεπτομέρειες, αλουμινένιο αμάξωμα, ατσάλινες ζάντες, προσεγμένο εσωτερικό σαλόνι με ιταλικό τεχνόδερμα και προσεγμένες ραφές.

Zero Junior

Το Zero Junior είναι το πιο μικρό όχημα στην ιστορία της Tazzari EV. Σχεδιάστηκε για νέους ανθρώπους (στην Ιταλία οδηγείται από την ηλικία των 14 ετών) και ο τεχνολογικός του εξοπλισμός και τα σχεδιαστικά του χαρακτηριστικά το καθιστούν το iconic όχημα. Παρόλο τις μικρές του διαστάσεις, οι αποδόσεις του είναι εξαιρετικές. Με αυτονομία έως και 140km και τελική ταχύτητα τα 45km/h είναι εξαιρετικό για μετακινήσεις μέσα στην πόλη.

Αρχικά, η εταιρεία έδωσε προτεραιότητα στη ασφάλεια του οχήματος ενισχύοντας το αμάξωμα του με ατσάλι και τη προσθήκη roll bar. Με απίστευτη σταθερότητα και οδηγική συμπεριφορά, το Tazzari EV Zero Junior φέρει την υπογραφή της εταιρείας Tazzari.

Το Zero Opensky παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην έκθεση EICMA που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο 5- 10 Νοεμβρίου 2019

Zero 4 Opensky

To Zero 4 Opensky ένα ολοκαίνουργιο όχημα, γεννημένο από την αισθητική και τη minimal φιλοσοφία σχεδίασης, ανοιχτό με πολλαπλές προσαρμογές. Το πρώτο χαρακτηριστικό που ελκύει είναι τα 4 καθίσματα του, μια απόλυτη καινοτομία για τα οχήματα Zero, το δεύτερο είναι η αυξημένη απόσταση του οχήματος από το έδαφος και ο εντυπωσιακός σχεδιασμός για  τις διαστάσεις του, που το κάνουν ιδανικό για κάθε τύπο δρόμου. Με 90km τελική ταχύτητα και αυτονομία έως και τα 180km είναι ένα όχημα που φτάνει άνετα σε κάθε προορισμό.

Χάρη σε αυτό το καινοτόμο προϊόν, οι κατασκευαστές θέλησαν να ξεφύγουν από τους δρόμους της πόλης και να κατακτήσουν τους περιφερειακούς όπου η άμμος και το γρασίδι μπορεί να προσφέρει μοναδικές οδηγικές εμπειρίες και συναισθήματα.

Τα οχήματα Zero δίνουν τη δυνατότητα σχεδίασης με τρεις διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς στο αμάξωμα και 15 επιλογές στη διαμόρφωση του εσωτερικού σαλονιού, που επιτρέπουν τη δημιουργία ενός προσωπικού, μοναδικού οχήματος.

Η Tazzari είναι ένας όμιλος εταιρειών με πάνω από μισό αιώνα ιστορία

Από το 1963 στην Imola, στην καρδιά της Ιταλικής Motor Valley, η Tazzari Group ξεχωρίζει στη ευρωπαϊκή σκηνή με δύο βιομηχανίες αλουμινίου, μία μηχανολογική εταιρεία και πάνω από 10 χρόνια πρωτοπορεί στην ανάπτυξη και παραγωγή καινοτόμων ηλεκτρικών οχημάτων για την ίδια αλλά και για μεγάλες εταιρείες στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Προμηθεύει τους σημαντικότερους ευρωπαίους κατασκευαστών οχημάτων και μοτοσυκλετών και από το 2006 εργάζεται για την ανάπτυξη και εξέλιξη των ηλεκτρικών οχημάτων πόλης: Tazzari Zero.

Στην έκθεση Motorshow 2009 λανσαρίστηκε το πρώτο Zero, ως μοναδικό στο είδος του: ήταν το πρώτο ηλεκτρικό όχημα στο κόσμο με λιθίου τεχνολογία και το πρώτο τετράκυκλο ηλεκτρικό όχημα στην αγορά που κοστίζει κάτω από 25.000 ςυρώ στην αγορά με αυτού του τύπου τους συσσωρευτές, που σήμερα κυριαρχούν στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το Zero είναι η σειρά που εξελίσσεται κάθε χρόνο με νέες εκδόσεις και μοντέλα, κάποια σε συλλεκτικές σειρές όπως η “Zero Speedster 150 Italia” για τα 150 χρόνια επετείου της ιταλικής ενότητας και της σειράς “EM1 Anniversary”, το πρώτο εγκεκριμένο M1 όχημα από την Tazzari EV, σε παραγωγή από το 2013, όταν η Tazzari Group έκλεισε τα 50 της χρόνια.

H Tazzari EV σχεδιάζει και παράγει τα ηλεκτρικά οχήματα και τετράκυκλα στην Imola, στις εγκαταστάσεις της.

Σήμερα, πάνω από 1500 οχήματα έχουν πωληθεί και πάνω από 30 εκατομμύρια χιλιόμετρα έχουν ταξιδέψει με μηδενικές εκπομπές ανά τον κόσμο. Η νέα σειρά Zero αποτελείται από τα:

  • Zero EM2 Space: Ηλεκτρικό όχημα κατηγορίας M1 (μπορεί να οδηγηθεί από την ηλικία των 18 ετών)
  • Zero City: Βαρύ τύπου L7e ηλεκτρικού τετράκυκλου (μπορεί να οδηγηθεί από την ηλικία των 16 ετών)
  • Zero Junior: Ελαφριού τύπου ηλεκτρικού τετράκυκλου (στην Ιταλία μπορεί να οδηγηθεί από την ηλικία των 14 ετών)
  • Zero 4 Opensky Tender: Ηλεκτρικό όχημα για ιδιωτικούς χώρους
  • Zero 4 Opensky Limited: Βαρύ τύπου L7e ηλεκτρικού τετράκυκλου (μπορεί να οδηγηθεί από την ηλικία των 16 ετών)
  • Zero 4 Opensky Sport: Βαρύ τύπου L7e ηλεκτρικού τετράκυκλου (μπορεί να οδηγηθεί από την ηλικία των 16 ετών)

Τα ηλεκτρικά οχήματα Tazzari, με τις τιμές, τον εξοπλισμό και τις επιλογές τους, μπορείτε να δείτε, διαμορφώσετε και παραγγείλετε μέσω από τη σελίδα του επίσημου αντιπροσώπου για την Ελλάδα εδώ.

 

Προηγούμενο άρθροΣυνδεσιμότητα: 5 συσκευές για πιο έξυπνο αυτοκίνητο
Επόμενο άρθροΟι 10 ευρωπαϊκές πόλεις με τη μεγαλύτερη συμφόρηση