Η bp επεκτείνει την προσφορά της στο φυσικό αέριο, την ενέργεια και τις ολοκληρωμένες ενεργειακές λύσεις στην Ευρώπη με την εξαγορά της GETEC ENERGIE GmbH.

Η bp έχει πλέον ολοκληρώσει την εξαγορά της GETEC ENERGIE GmbH, κορυφαίου προμηθευτή ενέργειας σε εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες (C&I) στη Γερμανία. Η συμφωνία για την εξαγορά αυτή είχε ανακοινωθεί τον Ιανουάριο του 2024.

Η εξαγορά της GETEC ENERGIE GmbH θα επιταχύνει την ανάπτυξη της  παρουσίας φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας της bp στην Ευρώπη, καθώς και θα παρέχει ευκαιρίες ανάπτυξης ολοκληρωμένων λύσεων ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα για βιομηχανικούς και εμπορικούς πελάτες στη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές περιοχές.

Βασιζόμενη στο υπάρχον αποτύπωμά της, η bp θα προμηθεύει πλέον φυσικό αέριο και ρεύμα απευθείας σε πελάτες C&I στις χώρες όπου δραστηριοποιείται η GETEC ENERGIE GmbH – κυρίως στη Γερμανία και επιπλέον στην Ολλανδία, την Αυστρία, το Βέλγιο και την Πολωνία.

Σήμερα, η GETEC ENERGIE GmbH προμηθεύει περίπου 40 TWh ρεύματος και φυσικού αερίου ετησίως – εξυπηρετώντας περίπου 400 πελάτες C&I στη Γερμανία και προμηθεύοντας πάνω από 100.000 μετρητές φυσικού αερίου και ρεύματος απευθείας.

Η προσθήκη των δυνατοτήτων, των συστημάτων, της εμπειρίας και της άκρως εξειδικευμένης ομάδας της GETEC ENERGIE GmbH, θα επιτρέψει στην bp να επεκτείνει την προσφορά της σε ολοκληρωμένες λύσεις. Αναμένεται, επίσης ,να ενισχύσει την ικανότητα της bp να βελτιστοποιήσει τόσο την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στα δικά της περιουσιακά στοιχεία στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όσο και τη δυνητική μελλοντική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από προγραμματισμένα υπεράκτια αιολικά μέσα.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, τα κεντρικά γραφεία της GETEC ENERGIE GmbH στο Ανόβερο θα αποτελούν νέο περιφερειακό γραφείο συναλλαγών της bp – μαζί με τα άλλα ευρωπαϊκά γραφεία συναλλαγών της στο Λονδίνο και τη Μαδρίτη.

Η εξαγορά της GETEC ENERGIE GmbH, που επεκτείνειτην παρουσία της bp στην Ευρώπη, έπεται της επέκτασης της δραστηριότητας ενέργειας και φυσικού αερίου για πελάτες C&I  της bp στις ΗΠΑ μέσω της εξαγοράς της EDF Energy Services το 2022.

Προηγούμενο άρθροOpel: Επιτυχία στην αγορά επαγγελματικών οχημάτων
Επόμενο άρθροΤο νέο Ford Capri με εντυπωσιακή εξωτερική σχεδίαση