H Uber freight λανσάρεται στην Ολλανδία τις επόμενες εβδομάδες και σχεδιάζει την επέκτασή της και σε άλλα μέρη της Ευρώπης στο εγγύς μέλλον.

Η Uber Freight ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια στις ΗΠΑ. Η υπηρεσία μεταφορών της Uber θέλει να αναζωογονήσει τον κλάδο φορτηγών και να φέρει νέες ευκαιρίες στο οικοσύστημα των logistics.

Ride hailing για μεταφορές

Παρόμοια με την υπηρεσία ride hailing της Uber, η εφαρμογή Uber Freight συνδέει εταιρείες φορτηγών με φορτία προς μεταφορά. Οι οδηγοί λαμβάνουν κοστολόγηση εκ των προτέρων, γρήγορη πληρωμή και τη δυνατότητα να κλείσουν ένα φορτίο με το πάτημα ενός κουμπιού, όπως με την υπηρεσία ride hailing της εταιρείας. Επιπλέον, οι αποστολείς έχουν πρόσβαση σε ένα τεράστιο δίκτυο μεταφορέων και ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο της κατάστασης του φορτίου τους.

400 δισ. δολάρια

Έχοντας εξερευνήσει την αγορά των ΗΠΑ, η Uber Freight έρχεται τώρα στην Ευρώπη. Με το λανσάρισμα στην Ολλανδία τις επόμενες εβδομάδες, οι ευρωπαίοι μεταφορείς και οδηγοί θα μπορούν να κάνουν κρατήσεις και να μεταφέρουν τα πρώτα τους φορτία με την Uber Freight.

Μετά την Ολλανδία, η Uber σχεδιάζει να επεκταθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές. Η Uber βλέπει πολλές δυνατότητες στον κλάδο εφοδιαστικής της Ευρώπης. Η ευρωπαϊκή αγορά είναι μια αγορά 400 δισ. δολαρίων, αμέσως μετά την Κίνα και τις ΗΠΑ, επομένως η εταιρεία προβλέπει τη δυνατότητα ανάπτυξης του τμήματος μεταφορών της.

Το μέγεθος δεν έχει σημασία

Η Uber βλέπει πως μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον τομέα των μεταφορών ενισχύοντας την αποδοτικότητα της ευρωπαϊκής αγοράς φορτηγών. Ιδιαίτερα στην έλλειψη οδηγών και την αναποτελεσματικότητα του σημερινού συστήματος, αφού το 21% των συνολικών χιλιομέτρων που διανύονται είναι άνευ φορτίου, σύμφωνα με την εταιρεία. Επιπλέον, περισσότεροι από το 85% του συνόλου των μεταφορέων είναι μικρού και μεσαίου μεγέθους και αντιμετωπίζουν δυσκολίες σύνδεσης με μεγαλύτερους μεταφορείς. Ως εκ τούτου, οι τιμές των προϊόντων αυξάνονται περισσότερο από όσο θα έπρεπε.

Ως αποτέλεσμα, η Uber βλέπει πολλές δυνατότητες για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής αγοράς φορτηγών, μειώνοντας τις χαμένες διαδρομές και τα καύσιμα. Επιπλέον, φορτηγά οποιουδήποτε μεγέθους μπορούν να εγγραφούν για να παραλάβουν ένα πακέτο Uber Freight. Το μέγεθος δεν έχει σημασία, έχει όμως η αποδοτικότητα.

Προηγούμενο άρθροΤα μεταχειρισμένα ντίζελ χρειάζονται 10% περισσότερο χρόνο για πώληση
Επόμενο άρθροΟδική ασφάλεια: Νέοι κανόνες της ΕΕ για να σωθούν ζωές