Η Ford Pro ήταν ο ηγέτης στα επαγγελματικά van και pickup οχήματα στην Ευρώπη το 2022, αυξάνοντας το μερίδιό της σε σχέση με την περασμένη χρονιά σε 11 αγορές.

Καταγράφοντας νέο ρεκόρ στον κλάδο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η Ford Pro σημείωσε τις υψηλότερες πωλήσεις στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων σε 21 χώρες στην Ευρώπη το 20221, για 8η συνεχή χρονιά.

Η Ford Pro, η επιχείρηση επαγγελματικών οχημάτων και υπηρεσιών της Ford, κατέγραψε το 2022 συνολικό μερίδιο αγοράς 15% – το υψηλότερο όλων των εποχών – αλλά και αύξηση του μεριδίου της σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά σε 11 χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σουηδία και Τουρκία.

«Η επίτευξη ενός νέου ρεκόρ στην πρώτη θέση στην αγορά της Ευρώπης επί οκτώ συναπτά έτη καταδεικνύει πόσο πολύ οι πελάτες επαγγελματικών οχημάτων βασίζονται στα van και τα pickup της Ford για την απόδοση των επιχειρήσεών τους. Καθώς αναπτύσσουμε τη μοναδική μας πλατφόρμα λογισμικού, φόρτισης και υπηρεσιών σε όλη την Ευρώπη, είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι η Ford Pro θα παραμείνει ο αξιόπιστος συνεργάτης των πελατών μας όσον αφορά την παραγωγικότητα», δήλωσε ο Hans Schep, general manager της Ford Pro Europe.

Την αιχμή του δόρατος για την επιτυχία αυτή αποτέλεσε το Ford Transit Custom,το οποίο πέρυσι ήταν και πάλι το van στην κατηγορία 1 τόνου με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη. Το Transit Custom ήταν επίσης το όχημα με τις υψηλότερες πωλήσεις συνολικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η Ford συνεχίζει να ηγείται για 57 συνεχή χρόνια. Η Ford Pro παρουσίασε πέρυσι το αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit Custom, τον ηλεκτρικό διάδοχο του μοντέλου.

Στο πλαίσιο ανάπτυξης και παρουσίασης νέων προϊόντων και υπηρεσιών, η Ford Pro λανσάρισε την άνοιξη του 2022 το αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit van, το οποίο ηγείται των μηνιαίων πωλήσεων στην κατηγορία των ηλεκτρικών van 2 τόνων από τον περασμένο Ιούνιο και μετά. Η Ford Pro αποκάλυψε επίσης την ολοκληρωμένη πλατφόρμα λογισμικού, φόρτισης, συντήρησης και χρηματοδότησης, η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά, προκειμένου να επιταχύνει την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων όλων των μεγεθών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το 2022, η εταιρεία παρουσίασε το καινούργιο Ford Ranger, που ενίσχυσε την ηγετική θέση του μοντέλου στην κατηγορία και παρέμεινε οκτώ συνεχή χρόνια το δημοφιλέστερο pick-up της Ευρώπης.


1 Αυστρία, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ρουμανία, Σουηδία καθώς και Ελβετία, Τουρκία.

Προηγούμενο άρθροΤο Avenger, Car Of The Year 2023, στην ελληνική αγορά
Επόμενο άρθροΤο Volkswagen ID. Buzz έφτασε στην Ελλάδα