Η προγραμματισμένη εταιρεία κοινής κινητικότητας Daimler – BMW αναμένεται να δημιουργηθεί στις αρχές του επόμενου έτους. Αυτό συμφωνήθηκε από τη Daimler AG και τη BMW Group. Μετά την έγκριση του σχεδίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι δύο εταίροι συνεχίζουν τις συνομιλίες τους με τις αρχές ανταγωνισμού των ΗΠΑ. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής, η οποία σχεδιάστηκε αρχικά για το 2018 και εξακολουθεί να επιδιώκεται και από τους δύο εταίρους, δεν μπορεί πλέον να επιτευχθεί κατά τις υπόλοιπες εβδομάδες αυτού του έτους, όπως ανακοινώθηκε.

Σε αυτό το πλαίσιο, η αναμενόμενη σημαντική θετική αποτίμηση στα αποτελέσματα των εταιρειών της Daimler Financial Services θα εμφανιστεί το 2019. Όπως ανακοίνωσε η Daimler, η πρόβλεψη κερδών για την Daimler Financial Services μειώθηκε για το 2018. Η θυγατρική εταιρεία αναμένει τώρα ότι το EBIT θα είναι σημαντικά χαμηλότερο από το προηγούμενο έτος. Η πρόβλεψη για το EBIT του Ομίλου Daimler για το οικονομικό έτος 2018 παραμένει ανεπηρέαστη και αμετάβλητη. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η συναλλαγή δεν θα έχει επιπτώσεις στις ταμειακές ροές της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Με την κοινοπραξία τους, η Daimler AG και η BMW Group σχεδιάζουν να συνδυάσουν τις υπηρεσίες κινητικότητας στους τομείς του car sharing, του ride hailing, του parking, της φόρτισης και της πολυτροπικότητας και να δημιουργήσουν έναν από τους κορυφαίους παρόχους καινοτόμων υπηρεσιών mobility. Και οι δύο κατασκευαστές αυτοκινήτων θέλουν να διαμορφώσουν το μέλλον της κινητικότητας προκειμένου να προσφέρουν στους πελάτες τους μοναδικές εμπειρίες και να υποστηρίξουν πόλεις και δήμους στην πορεία προς την επίτευξη της βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Στο μέλλον, οι πελάτες θα έχουν στη διάθεσή τους ένα ολιστικό, ευφυές και απρόσκοπτα συνδεδεμένο οικοσύστημα υπηρεσιών κινητικότητας με το πάτημα ενός κουμπιού. Με τον τρόπο αυτό, οι δύο εταίροι αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της αστικής κινητικότητας καθώς και τις απαιτήσεις των πελατών και, μαζί με πόλεις, δήμους και άλλες ομάδες συμφερόντων, συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις μητροπόλεις.

Η συνεργασία αυτή σημαίνει τα εξής:

  • Συνδυασμένο Car Sharing  με car2go και DriveNow: Οι πελάτες θα έχουν πρόσβαση σε συνολικά 20.000 οχήματα σε 31 μητροπολιτικές περιοχές ανά τον κόσμο.
  • Συνδυασμένη Κινητικότητα On-Demand: Η ReachNow και η moovel ως πλατφόρμες κινητικότητας θα παρέχουν στους πελάτες πρόσβαση σε διάφορους τρόπους μεταφοράς.
  • Συνδυασμένες υπηρεσίες Ride Hailing: Η mytaxi, η Chauffeur Privé, η Clevertaxi και η Taxibeat θα αποτελέσουν τη μεγαλύτερη υπηρεσία ταξί στον κόσμο και έτσι θα συμβάλουν σημαντικά στη μείωση της κυκλοφορίας στις αστικές περιοχές.
  • Βολικές επιλογές στάθμευσης: Οι Parkmobile και ParkNow θα υποστηρίζουν την εύρεση ενός σημείου στάθμευσης ενώ θα προσφέρουν πληρωμές χωρίς εισιτήρια και μετρητά.
  • Φιλικές προς τον πελάτη λύσεις φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Οι συνδυασμένες λύσεις ChargeNow και Digital Charging Solutions θα παρέχουν ένα ολοκληρωμένο δίκτυο 143.000 δημόσιων σημείων πρόσβασης.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Nissan επιβεβαίωσε τον σχεδιασμό παραγωγής του Nissan GT-R50 από την Italdesign
Επόμενο άρθροΣυνεργασία Volvo Trucks και SAS