Στο τοπίο της κινητικότητας η εξέλιξη είναι γρήγορη και συνεχής. Μετά την κυκλοφορία του CarCloud, την πρώτη συνδρομή αυτοκινήτου στην Ιταλία, η Leasys, μάρκα της Stellantis και θυγατρική της FCA Bank, λανσάρει την CarBox, την πρώτη κατά παραγγελία συνδρομητική υπηρεσία που έχει σχεδιαστεί για μη συνεχή χρήση του οχήματος και ενοικίαση μόνο όταν απαιτείται.

Χάρη στην CarBox, που εγκαινίασε η Leasys στην ιταλική αγορά, είναι στην πραγματικότητα δυνατό να υπάρχει πάντα ένα αυτοκίνητο “έτοιμο προς χρήση” και να γίνεται κράτησή του όταν χρειάζεται, μέσω της Amazon, καταβάλλοντας σταθερό μηνιαίο τέλος συνδρομής.

Η Leasys παρέχει στους πελάτες της CarBox όχημα από 1 ημέρα έως 240 ημέρες το χρόνο, με προκράτηση 24 ωρών. Τα οχήματα διατίθενται σε τρία μεγέθη:

  • Compact: Fiat Panda, 500, Lancia Ypsilon, Opel Corsa
  • Μεσαία: 500L, 500X, New Electric 500, Tipo, Fiorino, Doblò
  • Μεγάλα: Jeep Renegade και Compass, συμπεριλαμβανομένων των εκδόσεων 4xe με υβριδικούς κινητήρες PHEV και του Ducato Van.

Η συνδρομή στην CarBox είναι απολύτως ψηφιακή. Μόλις αγοραστεί το κουπόνι ετήσιας συνδρομής των 99 ευρώ από το Amazon.it, μπορεί να εξαργυρωθεί στον ιστότοπο της CarBox, όπου οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν το γκαράζ στο οποίο θέλουν να εγγραφούν συνδρομητές. Η μηνιαία χρέωση ξεκινά από 219 ευρώ.

Η Leasys δεν αποκάλυψε εάν η υπηρεσία θα επεκταθεί σε άλλες αγορές, αλλά προβλέπεται αυτό να εξαρτηθεί από την επιτυχία της CarBox στην Ιταλία.

Φωτογραφία: Leasys

Προηγούμενο άρθροVolvo – Aurora: ανάπτυξη λύσεων αυτόνομων μεταφορών
Επόμενο άρθροΔωρεάν E-Book με τα κίνητρα για EV στην Ευρώπη