Η Volvo Autonomous Solutions συνεργάζεται με την Aurora για την από κοινού ανάπτυξη παγκόσμιων πρωτοποριακών λύσεων αυτόνομων μεταφορών ευρείας κλίμακας. Αρχικός στόχος της συνεργασίας είναι η ανάπτυξη και αξιοποίηση λύσης αυτόνομων μεταφορών μεταξύ κόμβων για τη Βόρεια Αμερική.

Η Volvo Autonomous Solutions συνήψε στρατηγική συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία αυτονομίας οχημάτων Aurora για την από κοινού ανάπτυξη αυτόνομων φορτηγών για αυτοκινητόδρομους. Η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της Volvo Autonomous Solutions και της Aurora αφορά σε μακροπρόθεσμη συνεργασία αρκετών ετών. Αρχικά, θα επικεντρωθεί σε εφαρμογές μεταξύ κόμβων για πελάτες της Βόρειας Αμερικής. Ο αυτοματισμός αποσκοπεί στη δημιουργία απτών οφελών, τόσο για τους πελάτες, όσο και για την κοινωνία, όσον αφορά στην παραγωγικότητα, την ασφάλεια, τη βιωσιμότητα και την ενεργειακή απόδοση.

Η συνεργασία αυτή θα επικεντρωθεί στην ενσωμάτωση του συστήματος Aurora Driver στα φορτηγά αυτοκινητόδρομων της Volvo και την ανάπτυξη πρωτοποριακών για τον κλάδο λύσεων Μεταφορών ως Υπηρεσίας (Transport as a Service). Αυτές οι λύσεις βασίζονται στα κορυφαία προϊόντα της Volvo και το ιστορικό ασφάλειάς της και στην εκτενή εμπειρία της Aurora στην ανάπτυξη αυτόνομων συστημάτων.

“Η δημιουργία βιώσιμης προσφοράς αυτονομίας για αυτοκινητόδρομους απαιτεί στενή συνεργασία με πελάτες και συνεργάτες τεχνολογίας για ανάπτυξη των απαιτούμενων δυνατοτήτων”, δήλωσε ο Nils Jaeger, Πρόεδρος της Volvo Autonomous Solutions. “Αυτή η συναρπαστική συνεργασία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα πιο κοντά στον στόχο μας της Μεταφοράς ως Υπηρεσίας και θα επιταχύνει την εμπορική μας προσφορά εφαρμογών μεταξύ κόμβων στη Βόρεια Αμερική. Η Aurora είναι ήδη ηγετική δύναμη στα αυτόνομα συστήματα και η ολοκληρωμένη πλατφόρμα της αυτόνομης οδήγησης, το λογισμικό, ο εξοπλισμός και η πλατφόρμα υπηρεσιών δεδομένων συνδυάζονται και παρέχουν αποτελεσματικές και ασφαλείς λύσεις για αυτοκινητόδρομους μεσοπρόθεσμα”.

“Από το πρώτο έργο από κοινού, το 2018, η Aurora ανέπτυξε ιδιαίτερη εκτίμηση για τη Volvo, τις μηχανικές διαδικασίες της και τη δέσμευσή της στην ασφάλεια. Με τα θεμέλια που τέθηκαν πλέον με την ίδρυση της Volvo Autonomous Solutions και τη δημιουργία του κορυφαίου συστήματος αισθητήρων της Aurora, είμαστε ευτυχείς για τη συνεργασία ανάπτυξης λύσεων αυτόνομης οδήγησης με το εντυπωσιακό δίκτυο πελατών της Volvo”, δήλωσε ο Sterling Anderson, συνιδρυτής και Chief Product Officer της Aurora.

Οι συνεργασίες του Volvo Group με εταιρείες όπως η Nvidia και άλλες, συνεχίζονται, παράλληλα με τη συνεργασία της Aurora.

Προηγούμενο άρθροACEA: Τύποι καυσίμων νέων λεωφορείων το 2020
Επόμενο άρθροCarBox: συνδρομητική υπηρεσία από την Leasys