Το Fleet Europe παρουσιάζει ένα E-Book που παραθέτει τα κίνητρα για EV που παρέχονται στις ευρωπαϊκές χώρες, ώστε οι εταιρείες που λειτουργούν σε περισσότερες της μιας αγορές να έχουν έναν χρηστικό οδηγό για να αποκτήσουν EV ή/και υποδομή φόρτισης EV.

Όπως γνωρίζουν οι επαγγελματίες του στόλου, η ηλεκτροκίνηση είναι ήδη εδώ. Οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών προσφέρουν κίνητρα για να επιταχύνουν την αλλαγή και η κυβερνητική υποστήριξη – φορολογική και άλλη – είναι καθοριστικής σημασίας ως προς τον τρόπο και το χρόνο που θα εξηλεκτρίσουν τον εταιρικό τους στόλο.

Δημοσιονομική αρχιτεκτονική

Ωστόσο, όταν κάποιος διαχειρίζεται έναν πολυεθνικό στόλο, διασκορπισμένο σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, τα πράγματα μπορεί να περιπλακούν. Κάθε χώρα έχει τη δική της δημοσιονομική αρχιτεκτονική – και το ίδιο ισχύει για το πακέτο κινήτρων EV.

Πώς μπορούν οι υπεύθυνοι διεθνών ή περιφερειακών στόλων να χειριστούν τα περίπλοκα δημοσιονομικά θέματα σε όλη την Ευρώπη; Από πού θα ξεκινήσουν; Εδώ υπεισέρχεται το E-Book του Fleet Europe, προσθέτοντας αξία με σαφείς και συνοπτικές πληροφορίες για το θέμα αυτό.

Σε αυτό το E-Book θα βρείτε:

• Κατάτμηση των ευρωπαϊκών χωρών σε τρεις ομάδες, με βάση την ταχύτητα της ηλεκτροκίνησης (που συνδέεται με το επίπεδο κινήτρων).
• Χρήσιμο υπόβαθρο και πρακτική επισκόπηση των μέτρων στις πιο σημαντικές αγορές της Ευρώπης.
• Μια ματιά στη μεγαλύτερη εικόνα – ως υπενθύμιση ότι τα κίνητρα EV είναι προσωρινά και θα λήξουν (σχετικά) σύντομα.

Οι αγορές

Ωστόσο, συνοπτικό δεν σημαίνει ολοκληρωμένο.

  • Περισσότερες από 20 ευρωπαϊκές χώρες προσφέρουν κίνητρα EV κάποιας μορφής. Το E-Book επικεντρώνεται σε μόλις 10 από αυτές – αλλά περιλαμβάνονται οι αποκαλούμενες «πέντε Μεγάλες» της Ευρώπης και δείγματα μικρότερων, αλλά προηγμένων και σχετικών αγορών. Περιλαμβάνονται οι Νορβηγία, Σουηδία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία. Η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται, αλλά οι Έλληνες fleet managers είναι πολύ καλά ενημερωμένοι με πολλαπλές δημοσιεύσεις από το fleetnews.gr για τη δική τους αγορά.
  • Το E-Book εστιάζει σε κίνητρα που προσφέρουν οι κυβερνήσεις. Σε ορισμένες χώρες, μεταξύ άλλων και η Γερμανία, οι κατασκευαστές προσφέρουν δικό τους πακέτο κινήτρων αγοράς, αλλά αυτό δεν εμπίπτει στο πεδίο αυτής της σύντομης επισκόπησης.
  • Αυτό το E-Book παρουσιάζει το σήμερα και κάθε εθνική πολιτική ενδέχεται να αλλάξει κάποια στιγμή. Παράδειγμα: τις τελευταίες ημέρες, το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε πως θα επανασχεδιάσει το σύστημα επιχορηγήσεων για να περιλάβει πιο προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, LCV και φορτηγά.

Τούτου λεχθέντος, ο καλύτερος τρόπος να μην κάνετε ποτέ τίποτα είναι να περιμένετε τις τέλειες συνθήκες. Αυτό το E-Book ενδέχεται να μη παρέχει όλες τις απαντήσεις, αλλά είναι μια αρχή και μια υποστήριξη της σύνθετης διαδικασίας ηλεκτροκίνησης ενός πολυεθνικού στόλου.

Το E-Book «Κίνητρα για EV στην Ευρώπη 2021» κατεβαίνει δωρεάν. Κάντε κλικ εδώ για να αποκτήσετε το δικό σας.

 

Προηγούμενο άρθροCarBox: συνδρομητική υπηρεσία από την Leasys
Επόμενο άρθροΟι πωλήσεις e-POWER στην Ιαπωνία, ξεπέρασαν τις 500.000