Portugal Navy

Περίπου 4.000 αυτοκίνητα του Volkswagen Group (Volkswagen, Porsche, Audi, Lamborghini, Bentley) υπολογίζεται πως βρίσκονται σε φορτηγό πλοίο που φλέγεται και παρασύρεται στον Ατλαντικό Ωκεανό.

To Felicity Ace, ένα μεγάλο πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων που παραδίδει τακτικά Porsche, Audi, Bentley και Volkswagen από την Ευρώπη στις ΗΠΑ, φλέγεται και παρασύρεται στον Ατλαντικό.

Σε αυτό βρίσκονται πάνω από 4.000 οχήματα με προορισμό τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων 189 νέων Bentley, όπως επιβεβαίωσαν στο Automotive News εκπρόσωποι των μαρκών του ομίλου με έδρα τις ΗΠΑ. Το πλοίο βρίσκεται πάνω από 1.000 μίλια μακριά από τις ακτές της Πορτογαλίας και το πλήρωμά του, 22 ατόμων, έχει εκκενωθεί με ασφάλεια από άλλα σκάφη, συμπεριλαμβανομένου του πορτογαλικού ναυτικού.

Το σκάφος αναχώρησε από το γερμανικό λιμάνι Emden στις 10 Φεβρουαρίου και επρόκειτο να φτάσει στο Davisville, R.I., στις 23 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ανάρτηση του Marinetraffic.com. Το σκάφος, όπως αναφέρεται, κατασκευάστηκε το 2005 και πλέει υπό σημαία Παναμά.

Εκπρόσωπος του Volkswagen Group Αμερικής δήλωσε πως η εταιρεία “γνωρίζει για περιστατικό που αφορά ένα φορτηγό πλοίο τρίτου μέρους, που μετέφερε οχήματα του Volkswagen Group μέσω του Ατλαντικού. Το πλοίο ήταν καθ’ οδόν προς τη Βόρεια Αμερική. Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε για τυχόν τραυματισμούς. Είμαστε σε επικοινωνία με τη ναυτιλιακή εταιρεία για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό”.

Το περιστατικό θα μπορούσε να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στα ήδη εξαντλημένα αποθέματα των μαρκών του Volkswagen Group στις ΗΠΑ. Με εξαίρεση το Q5, η Audi κατασκευάζει τα περισσότερα από τα οχήματά της για τις ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Η Porsche, η Lamborghini και η Bentley έχουν οχήματα στο πλοίο, όπως και η μάρκα Volkswagen — αν και ο αντίκτυπος στη VW θα περιοριστεί στα Golf R και GTI Arteon και ID4. Το Autoblog ανέφερε ότι έως και 1.100 από τα οχήματα που βρίσκονται στο πλοίο είναι Porsche. Το TheDrive.com αναφέρθηκε στο περιστατικό, όπως και το Associated Press.

Πηγή: Automotive News

Προηγούμενο άρθροΝέο Peugeot 308: WWCOTY 2022 στα αυτοκίνητα πόλης
Επόμενο άρθροΗ ευρωπαϊκή έκδοση του νέου Jeep Grand Cherokee 4xe