Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη του στις ΗΠΑ, τον περασμένο Σεπτέμβριο, το νέο Jeep Grand Cherokee 4xe ετοιμάζεται για την άφιξη του στην Ευρώπη.

Σημαντική στιγμή για το μοντέλο, που εφοδιάζεται αποκλειστικά με το καινοτόμο Plug-in Hybrid σύστημα 4xe, ακολουθώντας τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της μάρκας. Με το σύστημα 4xe είναι το πλέον φιλικό προς το περιβάλλον και ικανό 4×4 Grand Cherokee.

Το πλέον τεχνολογικά προηγμένο, ικανό 4x4 και πολυτελές Grand Cherokee

Η 5η γενιά -του πολυβραβευμένου SUV βασίζεται σε εντελώς νέα αρχιτεκτονική, η οποία φιλοξενεί το Plug-in Hybrid σύστημα 4xe. Εντελώς νέα είναι και η σχεδίαση του αμαξώματος και της καμπίνας. Οι αναλογίες σε συνδυασμό με την χαρακτηριστική μάσκα και τα φώτα LED συνθέτουν μια επιβλητική παρουσία, η οποία συνδυάζει τα κλασσικά χαρακτηριστικά με το μοντέρνο στιλ.

Πολυτέλεια και άνεση στο εσωτερικό, με κορυφαία τεχνολογία – οθόνη 10’’ στον πίνακα οργάνων, 10’’ οθόνη στο προηγμένο σύστημα πολυμέσων Uconnect5, και οθόνη των 10,25’’ μπροστά στον συνοδηγό, σύστημα ασύρματης φόρτισης, ηχοσύστημα McIntosh με 19 ηχεία απόδοσης 950 Watt, προσαρμοζόμενος εσωτερικός φωτισμός LED.

Περιλαμβάνει πλήρες πακέτο προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης (ADAS) που εξασφαλίζουν δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2. Επίσης μέσω της εφαρμογής της Jeep, ο χρήστης μπορεί να ελέγχει την κατάσταση και τις λειτουργίες του (όπως κλειδαριές, κλιματισμό, φώτα, κ.ά.) από απόσταση μέσω κινητού τηλεφώνου. Το έγχρωμο Head Up Display 10’’, η κάμερα νυχτερινής όρασης, ο ψηφιακός κεντρικός καθρέπτης, αλλά και το αυτόνομο παρκάρισμα και το αυτόνομα φρενάρισμα με αναγνώριση πεζών και δικυκλιστών συνθέτουν ένα από τα πλέον προηγμένα premium SUV στον κόσμο.

Το πλέον αποδοτικό Grand Cherokee που κατασκευάστηκε ποτέ

Η 5η γενιά του Jeep Grand Cherokee που θα είναι διαθέσιμη στην Ευρωπαϊκή αγορά, θα εφοδιάζεται αποκλειστικά με το καινοτόμο plug-in Hybrid σύστημα 4xe. Συνδυάζοντας έναν Turbo κινητήρα βενζίνης 2 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες, αποδίδει 380 ίππους και 637 Nm ροπής. Το σύστημα χάρη στην μπαταρία των 400V χωρητικότητας 17 kWh, δίνει τη δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά για διαδρομές έως και 51χλμ. Εντυπωσιακές είναι και οι δυνατότητες 4×4 που προσφέρει το νέο μοντέλο, το οποίο εφοδιάζεται με το σύστημα τετρακίνησης Quadra-Drive II, την αερανάρτηση Quadra-Lift και το σύστημα διαχείρισης πρόσφυσης Selec-Terrain με τις πέντε επιλογές Auto, Snow, Sand/Mud, Rock, και Sport που εξασφαλίζουν ότι το νέο Grand Cherokee διατηρεί στο ακέραιο τις θρυλικές 4×4 δυνατότητες που συνοδεύουν το όνομα Jeep.

Οι προ-παραγγελίες του νέου Grand Cherokee με την ειδική έκδοση Launch Edition θα ξεκινήσουν άμεσα για τις αγορές της Ιταλίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ισπανίας, Ην. Βασιλείου, Αυστρίας, Βελγίου, Λουξεμβούργου και Ολλανδίας, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης.

Προηγούμενο άρθροΑυτοκίνητα του Volkswagen Group σε πλοίο που φλέγεται
Επόμενο άρθροServCity: H Nissan σε έργο αυτόνομης κινητικότητας