Η πλήρης επικοινωνία οχήματος (Vehicle-to-Everything – V2X) στην Κίνα ίσως είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα μετά τις επιτυχημένες δοκιμές διαλειτουργικότητας και συμμόρφωσης της ισραηλινής Autotalks. Η εταιρεία αναφέρει πως η συσκευή ολοκληρωμένων κυκλωμάτων της είναι πλέον έτοιμη για την αγορά της Λαϊκής Δημοκρατίας.

Η Autotalks παρουσίασε επιτυχώς τη συμμόρφωση της συσκευής της με το κινεζικό πρότυπο C-V2X (βασισμένο στην τεχνολογία κυψελών) και το κινεζικό πρότυπο ασφαλείας OSCCA, στο Συνέδριο και την Έκθεση China SAE που πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη στα τέλη Οκτωβρίου 2019.

Η πρώτη μεγάλης κλίμακας επίδειξη C-V2X.

Σε ένα δελτίο τύπου η εταιρεία αναφέρει πως διεξήχθη η πρώτη στον κόσμο ευρείας κλίμακας επίδειξη διαλειτουργικότητας της επικοινωνίας πολλαπλών σημάτων C-V2X. Η επίδειξη αυτή συγκέντρωσε πάνω από 20 αυτοκινητοβιομηχανίες, απαρτίζοντας περίπου 50 ομάδες επίδειξης, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων κατασκευαστών αυτοκινήτων, κατασκευαστών ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών συστημάτων, καθώς και παρόχων τερματικών και λύσεων ασφαλείας που συνεργάστηκαν σε ένα πραγματικό περιβάλλον.

Το σύστημα της Autotalks χρησιμοποιήθηκε από πέντε διαφορετικές αυτοκινητοβιομηχανίες, τις: Renault-Nissan, Brilliance Auto, FAW, Great Wall και μια ακόμα, που διατηρεί την ανωνυμία της, ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία. Οι δοκιμαστικές διαδρομές εκατοντάδων επισκεπτών παρουσίασαν συμμόρφωση και διαλειτουργικότητα σε όλα τα επίπεδα, καθώς και του συστήματος της Autotalks, του λογισμικού και της ασφάλειας.

Έλεγχος των προτύπων ασφαλείας αυτόνομης οδήγησης

Περιελάμβανε επίσης εφαρμογές οχήματος προς όχημα (V2V) και οχήματος προς υποδομές (V2I) με ενεργή δυνατότητα της ασφάλειας να πληροί για πρώτη φορά το κινεζικό πρότυπο OSCCA. Η προστασία του συστήματος V2X από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο μέσω επίγειων μονάδων (RSU), ήταν εμφανής σε όλες τις δοκιμαστικές διαδρομές.

Η Autotalks ολοκλήρωσε επιτυχώς τις δοκιμές με όλους τους άλλους πωλητές συστημάτων C-V2X πριν από την επίδειξη στην Κίνα και συνεργάζεται στενά με τους εταίρους της Tier1 και του οικοσυστήματός της για να εξασφαλίσει την απόλυτη συμμόρφωση και διαλειτουργικότητα που αποτελεί προϋπόθεση για τη μαζική ανάπτυξη του C-V2X.

Στρατηγική συνεργασία

Πρόσφατα, η Autotalks και η Neusoft υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας με στόχο τη δημιουργία μιας στρατηγικής συνεργασίας για μια εξαιρετικά αξιόπιστη και πραγματικά ασφαλή παγκόσμια λύση V2X. Οι δύο εταιρείες λανσάρισαν – και παρουσίασαν επιτυχώς – αυτό το κοινό προϊόν με τέσσερις κατασκευαστές αυτοκινήτων στο πλαίσιο της επίδειξης της Σαγκάης.

“Είμαστε πολύ υπερήφανοι για την επίτευξη αυτού του σημαντικού ορόσημου στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά Intelligent Connected Vehicle (ICV) της Κίνας”, δήλωσε ο Ram Shallom, VP Business Development και Marketing APAC της Autotalks. “Η πρόσφατη επιτυχής επίδειξη πλήρους ανάπτυξης του C-V2X με πέντε κατασκευαστές αυτοκινήτων και τους συνεργάτες μας στο οικοσύστημα, δείχνει την ωριμότητα της τεχνολογίας μας C-V2X εν όψει μαζικής διάδοσης στην Κίνα και παγκοσμίως”.

Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια ακόμα ένδειξη της προθυμίας της Κίνας να επιταχύνει την ανάπτυξη και τη διάδοση της αυτόνομης οδήγησης και να διεκδικήσει την παγκόσμια πρωτοπορία από τις

Προηγούμενο άρθροΈναρξη Startup Lab του HiReach project για τις μεταφορές
Επόμενο άρθροΣταθερή απόδοση για την Continental AG σε πτωτική αγορά