Το HiReach project ανακοίνωσε την έναρξη του Startup Lab, ενός προγράμματος επιτάχυνσης που θα φέρει σε επαφή startups, επιχειρηματίες και βασικούς παίκτες από τον τομέα των μεταφορών. Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη λύσεων για την κινητικότητα χωρίς αποκλεισμούς για τους ευρωπαίους πολίτες που αντιμετωπίζουν ανεπαρκείς μεταφορές.

Το Startup Lab θα προσφέρει υπηρεσίες καθοδήγησης, τεχνική εμπειρογνωμοσύνη και οικονομική στήριξη για να βοηθήσει τις νεοσύστατες επιχειρήσεις που διαθέτουν ήδη κάποιο προϊόν ή πρωτότυπο ή που επιθυμούν να ασχοληθούν με τη δοκιμή του προϊόντος.

Μια επιλογή από 20-25 startups θα συμμετάσχει σε ένα bootcamp μιας εβδομάδας, όπου θα μάθουν για την καινοτομία επιχειρηματικών μοντέλων, μεθοδολογίες και εργαλεία για startups. Θα λάβουν επίσης επιπλέον επικύρωση του προϊόντος, θα καθορίσουν την πρόταση αξίας τους και θα προετοιμάσουν το business case που θα παρουσιαστεί από τους εκπροσώπους του έργου. Το bootcamp θα λειτουργήσει ως ανταγωνιστική αρένα όπου μόνο οι λαμπρές και δημιουργικές ιδέες θα περάσουν στο επόμενο στάδιο.

Περίπου 10 startups θα προσκληθούν στη συνέχεια σε ένα εντατικό πρόγραμμα επιτάχυνσης τριών μηνών για την λεπτομερή ανάλυση των τεχνικών λύσεων και των επιχειρηματικών μοντέλων, ώστε να καταστούν βιώσιμες οι λύσεις για τις ανεπαρκείς μεταφορές. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν μια ανοιχτή εργαλειοθήκη που αναπτύχθηκε από το HiReach και να αποκτήσουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την επιτάχυνση των καινοτόμων προϊόντων κινητικότητας.

Τέλος, θα επιλεγούν οι πέντε καλύτερες επιχειρήσεις οι οποίες θα δικτυωθούν με τους υπεύθυνους για τη λήψη αποφάσεων, τους συμβούλους, τους πελάτες, τους επενδυτές και τους φορείς του κλάδου για να δοκιμάσουν τις ιδέες τους. Αυτό θα γίνει σε πραγματικές συνθήκες, παρέχοντας μεγάλη διεθνή αναγνώριση και γρήγορη είσοδο σε μια τεράστια αναξιοποίητη αγορά.

Το Impact Hub Vienna είναι ο επιλεγμένος επιταχυντής που θα διαχειρίζεται το bootcamp μιας εβδομάδας και το επόμενο πρόγραμμα επιτάχυνσης, με πραγματική δυνατότητα να επηρεάσει το μέλλον των μεταφορών.

Το HiReach project είναι μια τριετής δράση έρευνας και καινοτομίας (RIA) από το 2017 έως το 2020 που χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Horizon 2020“, με επίκεντρο την ανάπτυξη νέων εργαλείων και επιχειρηματικών μοντέλων προκειμένου να βελτιωθεί η προσβασιμότητα σε συγκεκριμένες περιοχές και κοινότητες.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του HiReach Startup Lab ή να μάθουν περισσότερα για το πρόγραμμα HiReach, μπορούν να επισκεφθούν τη σχετική ιστοσελίδα εδώ. 

Προηγούμενο άρθροΗ SEAT ανακοίνωσε το eScooter Concept
Επόμενο άρθροAutotalks: H Αυτόνομη Οδήγηση πιο κοντά στην πραγματικότητα