Το Avis Budget Group ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2020 έναντι του πρώτου τριμήνου του 2019, στα οποία η επίδραση του κορωνοϊού τον Μάρτιο είναι κάτι παραπάνω από εμφανής:

  • Έσοδα 1,8 δισ. δολαρίων, μείωση 9%, ωστόσο τα ετήσια έσοδα αυξήθηκαν κατά 9%
  • Καθαρή ζημία ύψους 158 εκατ. δολαρίων ή -2,16 δολάρια ανά μετοχή και προσαρμοσμένη καθαρή ζημία 103 εκατ. δολαρίων ή -1,40 δολάρια ανά προσαρμοσμένη μετοχή
  • Προσαρμοσμένη απώλεια EBITDA ύψους 87 εκατ. δολαρίων, ωστόσο ετήσιο προσαρμοσμένο EBITDA αυξημένο κατά ~ 60 εκατ. δολάρια
  • Το κόστος ανά μονάδα του στόλου βελτιώθηκε κατά 7% εξαιρουμένων των συναλλαγματικών επιπτώσεων
  • Διαθέσιμη ρευστότητα 1,6 δισ. δολαρίων στις 31 Μαρτίου 2020

Αποτελέσματα και ενέργειες

Η δυναμική του τετάρτου τριμήνου συνεχίστηκε κατά το πρώτο τρίμηνο και σημειώθηκε νέο υψηλό, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 9%, λόγω της βελτίωσης κατά 15% στην Αμερική και του προσαρμοσμένου EBITDA βελτιωμένου κατά περίπου 60 εκατ. δολάρια έναντι του προηγούμενου έτους. Ωστόσο, η πανδημία που επηρέασε τις δραστηριότητες μετακίνησης και οι απαιτήσεις κάλυψης επέφεραν σημαντική επιδείνωση των εσόδων τον Μάρτιο. Έγιναν σοβαρές ενέργειες αντιμετώπισης της κρίσης, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών μειώσεων προσωπικού, συρρίκνωσης του στόλου και αναστολής όλων των μη αναγκαίων δαπανών, στοχεύοντας αρχικά στα 400 εκατ. δολάρια ετήσια εξοικονόμησης κόστους, η οποία και αυξήθηκε.

“Είμαι πολύ υπερήφανος για την ομάδα μας”, δήλωσε ο Joe Ferraro, Αναπληρωτής CEO του Avis Budget Group. “Κλείσαμε τον Φεβρουάριο με νέο υψηλό έτους και σε λιγότερο από μία εβδομάδα αναπροσαρμόσαμε ολόκληρη την εταιρεία ώστε να ανταποκριθεί στις άνευ προηγουμένου επιπτώσεις της πανδημίας στη δραστηριότητά μας και την οικονομία. Προτεραιότητά μας εξακολουθεί να είναι η ασφάλεια, τόσο των εργαζομένων μας, όσο και των πελατών μας. Οι εργαζόμενοί μας πρώτης γραμμής έκαναν τα πάντα για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να επιστρέψουν στα σπίτια τους, να ταξιδέψουν για να φροντίσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα ή να παρέξουν αναγκαίες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων βοηθειών και των υπηρεσιών διανομής. Ταυτόχρονα, λάβαμε έγκαιρα και καθοριστικά μέτρα για τον στόλο μας, αποδεσμεύοντας 35.000 αυτοκίνητα τον Μάρτιο και ακυρώνοντας το 80% των εισερχόμενων παραγγελιών ενοικίασης οχημάτων μας στις Ηνωμένες Πολιτείες για το υπόλοιπο του έτους”.

Τα έσοδα του πρώτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 8% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, εξαιρουμένου του αρνητικού αντίκτυπου των 20 εκατ. δολαρίων από τις μεταβολές των συναλλαγματικών ισοτιμιών, αποτελούμενο από μείωση κατά 7% των ημερών ενοικίασης και κατά 1% των ημερήσιων εσόδων, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών επιπτώσεων. Για το τρίμηνο, η καθαρή ζημία ανήλθε στα 158 εκατ. δολάρια ή -2,16 ανά μετοχή, η προσαρμοσμένη ζημία EBITDA ανήλθε στα 87 εκατ. δολάρια και η προσαρμοσμένη καθαρή ζημία ανήλθε στα 103 εκατ. δολάρια ή -1,40 ανά προσαρμοσμένη απομειωμένη μετοχή.

“Ανταποκριθήκαμε γρήγορα στη μείωση του κόστους και τη διατήρηση της ρευστότητας”, δήλωσε ο Ferraro. “Από τα τέλη Απριλίου, πετύχαμε πάνω από 2,0 δισ. δολάρια ετήσια μείωσης κόστους, συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων ανθρώπινου δυναμικού, ενός σημαντικά μικρότερου στόλου οχημάτων και της μείωσης όλων των μη αναγκαίων χρηματοδοτικών και λειτουργικών εξόδων. Ωστόσο, παραμένουμε σε εγρήγορση και θα εντοπίσουμε πρόσθετες ενέργειες μείωσης κόστους εάν αντιμετωπίσουμε βραδύτερη ανάκαμψη ή σε περίπτωση περαιτέρω αναταραχής”.

Προοπτικές

Το Avis Budget Group αναμένει έσοδα περίπου 80% χαμηλότερα τον Απρίλιο και τον Μάιο έναντι του προηγούμενου έτους, με σταδιακή ανάκαμψη τον Ιούνιο και βελτίωση στη συνέχεια, καθώς θα αρθούν οι περιορισμοί μετακίνησης και τα ταξίδια αναψυχής θα ξαναρχίζουν. Οι τρέχουσες κρατήσεις δείχνουν βελτίωση τον Ιούνιο και αυξάνονται διαδοχικά κατά το υπόλοιπο του καλοκαιριού

Σε αγορές όπου καταργούνται οι περιορισμοί μετακίνησης υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις βελτίωσης της ζήτησης. Καθώς η οικονομία αρχίζει να ανοίγει ξανά, ο όμιλος δίνει έμφαση στην ασφάλεια και την εμπιστοσύνη θεωρώντας πως η ενοικίαση οχήματος θα αποτελεί μια ελκυστική εναλλακτική λύση σε σχέση με άλλες μορφές μεταφοράς, καθώς θα ξαναρχίσουν οι μετακινήσεις. Έχει βελτιώσει τα πρωτόκολλα καθαρισμού, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης απολυμαντικού που συνιστάται από την CDC και είναι πιστοποιημένο από την EPA ως αποτελεσματικό έναντι του κορωνοϊού και άλλων παθογόνων οργανισμών.

“Η ενοικίαση αυτοκινήτου αποτελεί μια καθαρή και ασφαλή μορφή μεταφοράς”, δήλωσε ο Ferraro. “Η δυνατότητα που δίνουμε στους πελάτες μας να ελέγχουν το δικό τους περιβάλλον ενόσω μετακινούνται μας διαφοροποιεί. Έχουμε εξαιρετική παράδοση παροχής καθαρών οχημάτων και βελτίωσης της εμπειρίας των πελατών. Σε περιόδους αβεβαιότητας οι πελάτες μας μπορούν να βασίζονται σε εμάς για να τους μεταφέρουμε όπου επιθυμούν με ασφάλεια και άνεση” κατέληξε.

Προηγούμενο άρθροΗ Volvo Trucks ξεκινάει πάλι την παραγωγή φορτηγών
Επόμενο άρθροΔιαγωνισμός προς επιλογή συμβούλου για την Ηλεκτροκίνηση