Τα εργοστάσια της Volvo Trucks στην Σουηδία και το Βέλγιο, η λειτουργία των οποίων είχε διακοπεί από τα μέσα Μαρτίου, ξεκίνησαν σταδιακά την παραγωγή φορτηγών.

Οι κύριοι παράγοντες που θα επηρεάσουν την αύξηση της παραγωγής είναι οι παραγγελίες, η λειτουργία των προμηθευτών και η τρέχουσα νομοθεσία για την κοινωνική απόσταση που αποσκοπεί στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης που προκλήθηκε από την εξάπλωση του κορωνοϊού τα περισσότερα συνεργεία της Volvo Trucks σε ολόκληρο τον κόσμο συνέχισαν να λειτουργούν. Στην Ελλάδα οι πελάτες της μάρκας είχαν πρόσβαση σε όλα τα συνεργεία. Ωστόσο, τα εργοστάσια στην Ευρώπη σταμάτησαν αναγκαστικά την παραγωγή στα μέσα Μαρτίου, όταν διαταράχθηκε η παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Από την Δευτέρα 27 Απριλίου, η παραγωγή ξεκίνησε σταδιακά στα εργοστάσια της Σουηδίας και του Βελγίου. Η ασφάλεια των εργαζομένων παραμένει προτεραιότητα για την Volvo Trucks, γι’ αυτό και εφαρμόζονται αυστηρά τα μέτρα και οι κανονισμοί που έχουν θεσπιστεί για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού.

H Volvo Trucks δηλώνει πως θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους επαγγελματίες του κλάδου των μεταφορών οι οποίοι εργάζονται σκληρά για να μη λείψουν τρόφιμα, φάρμακα και όλα τα απαραίτητα αγαθά που χρειάζεται η κοινωνία.

“Εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, oι επαγγελματίες του κλάδου των μεταφορών, οι οδηγοί φορτηγών και οι τεχνικοί έχουν κάνει ηρωικές προσπάθειες και η δική μας δουλειά είναι να τους στηρίξουμε για να συνεχίσουν να κάνουν τη δική τους” δήλωσε ο Φίλιππος Μενάγιας, Διευθυντής Κλάδου Επαγγελματικών Οχημάτων και Μηχανημάτων του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, που εισάγει και διανέμει, μεταξύ άλλων, τα φορτηγά Volvo στη χώρα μας, παρέχοντας παράλληλα υπηρεσίες After Sales σε όλη την Ελλάδα.

Προηγούμενο άρθροFiat: Όσα θέλετε να μάθετε για τα EV σε 8 video
Επόμενο άρθροΑποτελέσματα α’ τριμήνου Avis Budget Group