Κατά την πρώτη ημέρα των Fleet Europe Days, που πραγματοποιούνται φέτος στο Μιλάνο, απονεμήθηκαν τα Fleet Europe Remarketing Awards 2024, στους:

  • Remarketing Innovation Award: OPENLANE Europe 
  • Remarketing Car Manufacturer Award: Skoda 
  • Remarketing Sustainability Award: Lizy 
  • Remarketing Hall of Fame Award: Roland Gagel

Το βραβείο Καινοτομίας

Στην OPENLANE Europe απονεμήθηκε το Fleet Europe Remarketing Innovation Award. Το βραβείο παρέλαβε η Grainne Van Berkum, Πρόεδρος της εταιρείας.

Αυτό το βραβείο επιβραβεύει την ανάπτυξη ενός καινοτόμου έργου, προϊόντος ή υπηρεσίας στο remarketing οχημάτων ή στο μάνατζμεντ υπολειμματικής αξίας.

Η εταιρεία ψηφιακής εμπορίας αυτοκινήτων έλαβε το βραβείο για το προϊόν της «Openlane Sell», την πρώτη αρθρωτή πλατφόρμα πωλήσεων ειδικά σχεδιασμένη για εμπόρους αυτοκινήτων. Η πλατφόρμα προσφέρει πέντε ευέλικτες ενότητες που επιτρέπουν στους αντιπροσώπους να προσαρμόζουν τη διαδικασία πωλήσεών τους: μια ενότητα συναλλαγής (που προσφέρει ακριβείς εκτιμήσεις τιμών για όλα τα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα), μια ενότητα περιγραφής οχήματος (παρέχοντας τρόπους δημιουργίας τυποποιημένων περιγραφών υψηλής ποιότητας), μια πύλη αυτοεξυπηρέτησης (όπου οι έμποροι μπορούν να διαχειρίζονται όλες τις πωλήσεις τους), μια ενότητα δημοπρασίας (πρόσβαση στο διεθνές δίκτυο αγοραστών της Openlane) και μια ενότητα ολοκλήρωσης (παρέχοντας στους αντιπροσώπους τη δυνατότητα επιλογής του τρόπου ολοκλήρωσης των πληρωμών).

Μετά από ένα πιλοτικό πρόγραμμα στην Ιταλία, η πλατφόρμα βελτιώθηκε και αναπτύχθηκε περαιτέρω, περιλαμβάνοντας το Βέλγιο τη Γερμανία και πιο πρόσφατα τη Γαλλία, την Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Χορηγός του Fleet Europe Remarketing Innovation Award ήταν η CARA, ο πρόεδρος της οποίας, Luis Maria Perez-Serrano, απένειμε το βραβείο.

Το βραβείο Κατασκευαστή

Στην Skoda απονεμήθηκε το Fleet Europe Remarketing Car Manufacturer Award. Το βραβείο παρέλαβε ο Jakub Heller, RV Manager.

Η τσέχικη αυτοκινητοβιομηχανία έλαβε το βραβείο αυτό για τη στρατηγική μάνατζμεντ υπολειπόμενης αξίας. Αυτή η στρατηγική έχει δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση με επιτυχημένα αποτελέσματα, ενισχύοντας όχι μόνο την υπολειμματική αξία των μεταχειρισμένων οχημάτων, αλλά και διευρύνοντας το συνολικό μερίδιο αγοράς.

Η Skoda διαδέχθηκε τη Lynk & Co, η οποία κέρδισε το βραβείο πέρυσι.

Χορηγός του Fleet Europe Remarketing Car Manufacturer Award ήταν το Exacto Group και το βραβείο απένειμε ο Pawel Samczyk, Chief Operating Officer του ομίλου.

Το βραβείο Βιωσιμότητας

Στην Lizy απονεμήθηκε το Fleet Europe Remarketing Sustainability Award. Την εταιρεία εκπροσώπησε ο CEO, Sam Heymans.

Η βελγική εταιρεία leasing αυτοκινήτων κέρδισε το βραβείο για την πρωτοποριακή της φόρμουλα που επιτρέπει στους πελάτες να μισθώνουν μεταχειρισμένα οχήματα, προσφέροντας ακόμη και leasing «τρίτου κύκλου».

Από την ίδρυσή της η εταιρεία, έχει επαναμισθώσει με επιτυχία το 70% των αυτοκινήτων που της επιστρέφονται μετά τη λήξη της μίσθωσης. Η Lizy στοχεύει να επεκτείνει τη διάρκεια μίσθωσης ενός αυτοκινήτου σε πέντε κύκλους, υπερβαίνοντας κατά πολύ τον τρέχοντα κανόνα του κλάδου. Η προσέγγιση της εταιρείας μεγιστοποιεί τον κύκλο ζωής των οχημάτων της, καθώς και το περιθώριο κέρδους ανά όχημα, προσφέρει μια προσιτή επιλογή στους καταναλωτές και δημιουργεί πιο ευέλικτο remarketing.

Η Lizy είναι η πρώτη αποδέκτης αυτού του καινούργιου βραβείου, που απένειμε ο Thierry Degives, CEO της Nexus Communication (Fleet Europe).

Hall of Fame

Ο Roland Gagel, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Macadam, εντάχθηκε φέτος στο Fleet Europe Remarketing Hall of Fame.

Ο Roland Gagel αναγνωρίστηκε για την εξαιρετική συνεισφορά του επί τριακονταετία στο remarketing. Γνωστός σε ολόκληρο τον κλάδο για την εκτεταμένη εμπειρία του με κατασκευαστές αυτοκινήτων και παρόχους υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου του έργου του για εξέχοντες οργανισμούς όπως η SGS και η TÜV SÜD, ο κ. Gagel έχει σημαντικό αντίκτυπο στον κλάδο.

Ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της CARA (Car Remarketing Association Europe), υπηρετεί στην ομάδα εργασίας State of Health του οργανισμού, συνεισφέροντας με τις γνώσεις του στη διαμόρφωση των βιομηχανικών προτύπων για την πιστοποίηση υγείας μπαταριών EV.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε από τον Bertrand Donck, CEO της Macadam, χορηγού αυτού του βραβείου. Το γεγονός ότι στον κ. Gagel απονεμήθηκε το βραβείο από τον CEO της εταιρείας στην οποία εργάζεται δεν αποτελεί κραυγαλέο παράδειγμα νεποτισμού αλλά συγκυρία, δεδομένου ότι ανέλαβε το νέο του ρόλο μόλις πριν από δύο μήνες, όταν η διαδικασία αξιολόγησης της κριτικής επιτροπής είχε ήδη αρχίσει.

Φέτος είναι η τρίτη φορά που απονέμεται αυτό το βραβείο. Στο Fleet Europe Remarketing Hall of Fame εντάχθηκε πέρυσι ο Peter Grøftehauge (Autorola) και το 2022 ο Wolfgang Reinhold (CARA).

Η απονομή των Fleet Europe Remarketing Awards 2024 πραγματοποιήθηκε στο γκαλά που έκλεισε την πρώτη ημέρα των Fleet Europe Days (23-24 Οκτωβρίου).

Προηγούμενο άρθροΈκθεση Παρισιού: Πολλές πρεμιέρες για τη Stellantis