Tου Δημήτρη Τσουκαλά

Με φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων σε συνεργασία με την εταιρεία Blink έχουν εξοπλιστεί από  το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019, οι δύο χώροι στάθμευσης στις δύο πλευρές των διοδίων της Γέφυρας Χαρίλαος Τρικούπης (Ρίου-Αντιρρίου).

Παράλληλα παρουσιάστηκε σε εκπροσώπους του τύπου το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα του στόλου της Γέφυρας που μεταφέρει στο αμάξωμά του το σύνθημα της Γέφυρας “Το κλίμα αλλάζει, αλλάζουμε κι εμείς”.  Μάλιστα ο σχεδιασμός της εταιρείας προβλέπει την αντικατάσταση του συνόλου των οχημάτων της Γέφυρας από ηλεκτροκίνητα μέσα στα επόμενα χρόνια.

Πρόκειται για την είσοδο της αμερικάνικης Blink Charging Co στην ευρωπαϊκή αγορά με αφετηρία την Ελλάδα. Πρόκειται για μια από τις κορυφαίες εταιρείες των ΗΠΑ στον τομέα διάθεσης και υπηρεσιών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία τον Μάρτιο του 2019 ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης με τον όμιλο  Eunice Energy Group (EEG)  για τη δημιουργία κοινοπραξίας με την ονομασία  Blink Europe.

Η κοινοπραξία Blink Charging Europe Ltd. (“Blink Europe”) εντάσσεται στην παγκόσμια στρατηγική σύναψης συμμαχιών της Blink και της εξασφαλίζει διείσδυση στις ευρωπαϊκές αγορές ακριβώς τη στιγμή που αναπτύσσεται ταχύτατα η φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Blink Charging Co κατέχει και λειτουργεί δίκτυα σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ενώ διαθέτει στην αγορά τα ανάλογα προϊόντα με την επωνυμία Blink, αλλά και προϊόντα άλλων κατασκευαστών όπως οι Chargepoint, General Electric (GE) και SemaConnect.Η Blink Charging προσφέρει επίσης συνδεσιμότητα με το Blink Network, μια cloud-based πλατφόρμα η οποία λειτουργεί, παρακολουθεί και διαχειρίζεται το δίκτυο σταθμών φόρτισης Blink κι ενημερώνεται με όλα τα σχετικά δεδομένα.

Από την μεριά του, ο  Όμιλος EUNICE ENERGY GROUP (EEG) δραστηριοποιείται στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Από το 2001, επενδύει, παράγει και διαθέτει ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές. Κατέχει και λειτουργεί αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, αλλά και τον πρώτο υβριδικό σταθμό που διακρίθηκε διεθνώς ως Project TILOS.

Ακόμα, ο Όμιλος σχεδιάζει, υλοποιεί και λειτουργεί κάθε είδους εφαρμογές EEG και κατασκευάζει την πρώτη ελληνική ανεμογεννήτρια EW16 θέτις. Χάρις στην τεχνογνωσία και τη δραστηριότητά του σε όλο το φάσμα παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ, ο Όμιλος EUNICE ENERGY GROUP (EEG) είναι “partner of choice” για διεθνή funds κι εταιρείες που αναπτύσσουν μεγάλα projects στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Ξεκινώντας από τους σταθμούς φόρτισης στη Γέφυρα στόχος της κοινοπραξίας είναι δημιουργία εθνικού δικτύου φόρτισης στην χώρα μας και η σταδιάκή επέκταση εκτός ελληνικών συνόρων, αρχικά και στις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων και της ανατολικής Ευρώπης

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικό ρεπορτάζ για τα 15 χρόνια της Γέφυρας και τα επόμενα σχέδια της εταιρείας στο BusinessNews.gr.

 

 

Προηγούμενο άρθροIAA 2019 – Στον απόηχο της Φρανκφούρτης
Επόμενο άρθροΑύξηση πωλήσεων και κερδών για την Kosmocar A.E.