Η Lynk & CO παρουσίασε το 02, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της για την ευρωπαϊκή αγορά, ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζει το υπάρχον μοντέλο της 01. Το 02 είναι ένα compact fastback και μαζί με το 01, το γνωστό plug-in hybrid SUV, θα είναι τα μοναδικά μοντέλα που πωλούνται στην Ευρώπη από τη συγκεκριμένη κινεζική μάρκα, η οποία ανήκει από κοινού στον Όμιλο Geely και τη θυγατρική της Volvo Cars.

Το 02 προσφέρει αυτονομία 445 χλμ (WLTP) και έχει σχεδιαστεί στο σχεδιαστικό κέντρο της Lynk & CO στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Με μήκος 4.460 mm και κίνηση στους πίσω τροχούς, βασίζεται στην πλατφόρμα SEA (Sustainable Experience Architecture) της Geely. Προσφέρεται με μπαταρία 66 kWh και μπορεί να φορτιστεί έως 80% σε μόλις 30 λεπτά, με χρήση ταχυφορτιστή DC 150 kW. Το μοντέλο είναι διαθέσιμο για online πωλήσεις, με τιμή εκκίνησης τα 35.495 ευρώ.

Με την κυκλοφορία του 02, η Lynk & CO αλλάζει τη στρατηγική λιανικής της, προσθέτοντας πωλήσεις μέσω των αντιπροσωπειών της, ενώ παράλληλα διατηρεί τη δυνατότητα διαδικτυακών πωλήσεων. Στο παρελθόν, η εταιρεία είχε ξεκινήσει τις πωλήσεις του 01 αποκλειστικά μέσω διαδικτυακών συνδρομών, μια καινοτόμος προσέγγιση η οποία όμως δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία. Αργότερα, πρόσθεσε παραδοσιακές πωλήσεις, καθώς και άμεσες πωλήσεις σε στόλους οχημάτων.

Τη φετινή χρονιά, η Lynk & CO αναμένεται να επεκτείνει την παρουσία της σε 22 ευρωπαϊκές αγορές, από τις 7 που δραστηριοποιείται σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Σουηδίας. Εκτός αυτών, θα διατηρήσει τα καινοτόμα καταστήματά της σε κεντρικές ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Βερολίνο, το Παρίσι και η Μαδρίτη, προσφέροντας σε ενδιαφερόμενους και πελάτες, μια “βιωματική εμπειρία μάρκας”. Στην Ελλάδα η εταιρία δίνει ήδη το παρών μέσω της Lynk & Co Hellas που διαθέτει δίκτυο πέντε αντιπροσωπειών (4 στην Αττική και 1 στα Ιωάννινα), ενώ υπάρχουν σχέδια για επέκταση του δικτύου σε όλη την επικράτεια.

Προηγούμενο άρθροΝέο Toyota Aygo X JBL με αναβαθμισμένο στυλ και premium ηχοσύστημα
Επόμενο άρθροAlpine A390_β: Ένα νέο σπορ ηλεκτρικό fastback