H Volkswagen ολοκληρώνει ολοκληρώνει τις τελικές δοκιμές του premium SUV της Touareg κοντά στον Αρκτικό Κύκλο στην Λαπωνία. 

Το οπίσθιο και εμπρόσθιο μέρος του πολυτελούς SUV επανασχεδιάστηκαν, το πλαίσιο εξελίχθηκε περαιτέρω και εντυπωσιάζει ο συνδυασμός άνεσης και επιδόσεων. Πριν την παγκόσμια πρεμιέρα το καλοκαίρι, η Volkswagen δίνει μια προεπισκόπηση της ανανέωσης του κορυφαίου μοντέλου της.

Παρόλο που οι σχεδιαστικές τροποποιήσεις αποκρύπτονται από κωδικό περιτύλιγμα QR, οι εικόνες του μεταμφιεσμένου πρότυπου παρέχουν ήδη προεπισκόπηση των τεχνικών λεπτομερειών. Στο εμπρόσθιο τμήμα φαίνονται οι πρόσφατα ανεπτυγμένοι προβολείς IQ.LIGHT HD και τα ενσωματωμένα στοιχεία της νέας φωτεινής λωρίδας LED.

Προβολείς IQ.LIGHT HD matrix με 38.400 μικροLED

Το HD σημαίνει High Definition, πολύ υψηλή ανάλυση. Πρόκειται για πληθώρα εξαιρετικά φωτεινών κουκίδων –  από συνολικά 38.400 μικροLED. Μετατρέπουν τη νύχτα σε ημέρα και εξασφαλίζουν σημαντικά καλύτερη φωτεινότητα στο δρόμο – χωρίς να τυφλώνουν το αντίθετο ρεύμα. 19.200 μικροLED σε κάθε πλευρά του οχήματος. Το σύστημα matrix ρίχνει ένα διαδραστικό στρώμα φωτός στην πορεία του πολυτελούς SUV. Ο επονομαζόμενος «φωτισμός πορείας» καθιστά την νυκτερινή οδήγηση ανετότερη και διευκολύνει την διέλευση σε στενά τμήματα των οδικών αρτηριών.

Φωτιζόμενο λογότυπο VW στο οπίσθιο μέρος

Το νέο Touareg διαθέτει φωτιζόμενο λογότυπο στο οπίσθιο μέρος. Από τον Ιανουάριο του 2023, το σήμα της Volkswagen με κόκκινο φωτισμό επιτρέπεται και στην Ευρώπη. Πριν, το φωτεινό λογότυπο επιτρεπόταν μόνο σε αγορές όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ.

Πλαίσιο νέας γενιάς

Η Volkswagen εξέλιξε περαιτέρω το πλαίσιο του τετρακίνητου Touareg. Μεταξύ άλλων, υπάρχει πλέον αισθητήρας φορτίου οροφής, συνδεδεμένος με τα ηλεκτρονικά του πλαισίου. Πλεονέκτημα: αυξημένη ευελιξία με οροφή άνευ φορτίου. Αντιθέτως, εάν υπάρχει φορτίο, ο αισθητήρας το αναγνωρίζει και ενημερώνει τα συστήματα υποβοήθησης, όπως το ESC. Έτσι, αυξάνεται η ευστάθεια του Touareg.

Το στάνταρ σύστημα ανάρτησης ελατηρίων χάλυβα και η προαιρετική πνευματική ανάρτηση διπλού θαλάμου έχουν υποστεί νέα ρύθμιση προς επίτευξη ακόμα μεγαλύτερης άνεσης και βέλτιστης απόδοσης.

Βελτιωμένο εσωτερικό οχήματος

Το Touareg είναι εξοπλισμένο με το «Innovision Cockpit». Ο χειρισμός του επιτυγχάνεται μέσω της κεντρικής οθόνης αφής (15 ιντσών), του τιμονιού πολλαπλών λειτουργιών και αναλογικών χειριστηρίων, όπως ο έλεγχος έντασης ήχου στην κεντρική κονσόλα. Το «Innovision Cockpit» του νέου Touareg προσφέρει, μεταξύ άλλων, ακριβή πλοήγηση λωρίδας και δεδομένα χαρτών HD υψηλής ανάλυσης. Ο φωνητικός έλεγχος έχει επίσης αναπτυχθεί περαιτέρω. Η ενσωμάτωση της εφαρμογής μέσω smartphone και “App Connect” (Apple CarPlay, Android Auto) μπορεί πλέον να πραγματοποιηθεί και ασύρματα.

Το υψηλό επίπεδο ποιότητας του Touareg βελτιώθηκε περαιτέρω με την βοήθεια των παρατηρήσεων των πελατών: τα υποβραχιόνια και η κεντρική κονσόλα είναι πιο μαλακά – επιπλέον άνεση. Έτσι, το νέο Touareg αντιπροσωπεύει την προσαρμογή των μοντέλων της Volkswagen με συνέπεια στις ανάγκες των πελατών. Η αναβάθμιση καθιστά το Touareg ένα καλά ισορροπημένο SUV μεγάλων αποστάσεων και καθημερινότητας.

Προηγούμενο άρθροΤο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE Cabrio
Επόμενο άρθροinstacar: νέος γύρος χρηματοδότησης, 55 εκατ. ευρώ