Η ρωσική start-up L-Charge θεωρεί πως θα καταγραφόταν μεγαλύτερη ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων στις πόλεις, εάν υπήρχε αξιόπιστη παροχή ταχυφόρτισης.

Γι΄αυτό, η ρωσική νεοφυής επιχείρηση θα λανσάρει πλήθος μονάδων ταχυφόρτισης EV, με τροφοδοσία υδρογόνου και υγραερίου, τον Απρίλιο του 2022. Αρχικά, η εγκατάσταση θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο και θα ακολουθήσουν άλλες πόλεις.

Μέσω εφαρμογής, οι χρήστες EV θα μπορούν να καλέσουν (ή να κάνουν κράτηση εκ των προτέρων) κινητή μονάδα της L-Charge για να έλθει και να φορτίσει το όχημά τους. Η L-Charge ισχυρίζεται πως θα ανταποκρίνεται σε λιγότερο από μία ώρα και θα φορτίζει από 60 πένες ανά kWh.

Η μονάδα φόρτισης λειτουργεί και χρησιμοποιεί Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο και Υδρογόνο (ή μείγμα τους) για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι τόσο «πράσινη» όσο το Εθνικό Ηλεκτρικό Δίκτυο της Βρετανίας, αλλά εκπέμπει το ένα τρίτο του CO2 ενός αυτοκινήτου ντίζελ.

Οι υποψήφιοι πελάτες της L-Charge μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο της εταιρείας και να εγγραφούν, για να λάβουν έκπτωση 5% για δύο χρόνια, από την έναρξη της υπηρεσίας, την άνοιξη.

Προηγούμενο άρθροΗ Mahindra Logistics εξαγοράζει τη MERU
Επόμενο άρθροNorthvolt Ett: η πρώτη μπαταρία στο σουηδικό gigafactory