Η εταιρεία ενοικίασης οχημάτων Europcar Mobility Group είναι ένα βήμα πιο κοντά στην ένταξή της στην πλατφόρμα κινητικότητας της Volkswagen, αφού οι γαλλικές ρυθμιστικές αρχές της χρηματοπιστωτικής αγοράς ενέκριναν την προτεινόμενη εξαγορά της Europcar από την Green Mobility Holding, εταιρεία ειδικού σκοπού που ανήκει κατά πλειοψηφία στη Volkswagen.

Η κοινοπραξία της Volkswagen, της εταιρείας διαχείρισης παγίων Attestor και της παρόχου προϊόντων και υπηρεσιών κινητικότητας Pon Holdings, προσφέρει στους μετόχους 0,50 ευρώ ανά μετοχή της Europcar, συν ένα δυνητικό επιπλέον 0,01 ευρώ ανά μετοχή, εάν η κοινοπραξία καταφέρει να εξασφαλίσει τουλάχιστον το 90% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου έως το τέλος της περιόδου προσφοράς, στις 30 Δεκεμβρίου 2021. Η συμφωνία αποτιμά την Europcar στα 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Green Mobility Holding έκανε την αρχική προσφορά για την Europcar τον Σεπτέμβριο και ανέμενε την έγκριση της ρυθμιστικής αρχής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Europcar υποστήριξε ομόφωνα τη συμφωνία, σύμφωνα με την οποία η Volkswagen κατέχει το 66% της Europcar, η Attestor το 27% και η Pon το 7%.

Η προτεινόμενη τιμή (συμπεριλαμβανομένου του επιπλέον 0,01 ευρώ ανά μετοχή) είναι +25,4% πάνω από τη μέση σταθμισμένη τιμή διαπραγμάτευσης 30 ημερών της Europcar πριν από τις 22 Ιουνίου 2021 και +47,2% πάνω από τη μέση σταθμισμένη τιμή διαπραγμάτευσης 90 ημερών πριν από αυτήν την ημερομηνία.

Εάν πάνω από το 90% των μετόχων υποστηρίξει τη συμφωνία, η Green Mobility Holdings θα διαγράψει την Europcar από το χρηματιστήριο.

Το Europcar Mobility Group  διαθέτει παγκόσμιο στόλο περίπου 350.000 ενοικιαζόμενων οχημάτων και 21 αποκλειστικές θυγατρικές – 18 στην Ευρώπη, 1 στις ΗΠΑ, 2 στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία – καθώς και εκτεταμένο δίκτυο συμβάσεων δικαιόχρησης και συνεργατών σε περισσότερες από 140 χώρες.

Πρόσφατα η Europcar αναθεώρησε την πρόβλεψή της για το οικονομικό έτος 2021 για EBITDA άνω των 170 εκατ. ευρώ (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων), που σημαίνει σημαντική ανάκαμψη έναντι του 2020 (-276 εκατ. ευρώ), αλλά πολύ κάτω από τα 278 εκατ. ευρώ του 2019.

Προηγούμενο άρθροFestive MINI Electric: φιλανθρωπική περιοδεία
Επόμενο άρθροPorsche και Ericsson εγκαινιάζουν ερευνητικό δίκτυο 5G