Τα φίλτρα της Bosch για επιβατικά καλύπτουν το 95% της ευρωπαϊκής αγοράς
Φίλτρα καυσίμου Bosch

90 χρόνια στα φίλτρα για τα επιβατικά αυτοκίνητα γιορτάζει η Bosch, η γκάμα των οποίων καλύπτει το 95% της αγοράς στην Ευρώπη.

Από την στιγμή που η Bosch κυκλοφόρησε στην αγορά ένα προϊόν που έδινε λύση στα προβλήματα φθοράς των κινητήρων που προκαλούνταν από τους ρύπους στα καύσιμα έχουν περάσει 90 χρόνια. Το 1930, η Bosch μέσω των φίλτρων καυσίμου άρχισε να προστατεύει τα συστήματα ψεκασμού των κινητήρων πετρελαίου – και μετέπειτα βενζίνης – από τα υπολείμματα, ενώ το 1936, βρήκε επίσης την λύση και για την συντήρηση των φίλτρων, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό στοιχείο ως ενδιάμεσο φίλτρο. Το υλικό αυτό έχει δεχτεί αρκετές βελτιώσεις από τότε για να φτάσει ωστόσο να χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα χάρη στη μεγάλη του αποτελεσματικότητα.

Η Bosch πέραν της τεχνογνωσίας της στον τομέα των συστημάτων ψεκασμού και φίλτρων, ανέπτυξε επίσης λύσεις και σε τεχνολογίες που σχετίζονται με τον κινητήρα. Το 1998, κυκλοφόρησε στην αγορά το φίλτρο πετρελαίου common-rail με διαχωριστή νερού. Το 2001 ανέπτυξε ένα ειδικό φίλτρο βενζίνης που χρησιμοποιείται στο εσωτερικό των δεξαμενών καυσίμου, ενώ το 2009, ανέπτυξε ένα φίλτρο πετρελαίου common rail για κινητήρες που χρησιμοποιούν συνθετικά καύσιμα. Τα φίλτρα καυσίμου διαχωρίζουν αξιόπιστα τα σωματίδια και το νερό από το καύσιμο και συνεισφέρουν στην μέγιστη απόδοση του κινητήρα. Επιπλέον, η Bosch φροντίζει τα φίλτρα της να πληρούν τις ίδιες προδιαγραφές με εκείνα του πρώτου εξοπλισμού του αυτοκινήτου, χρησιμοποιώντας υλικά υψηλής ποιότητας που υποβάλλονται σε σχολαστική επεξεργασία και αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους.

Φίλτρα όμως δεν χρειάζονται μόνο τα συμβατικά αυτοκίνητα αλλά και τα αυτοκίνητα του μέλλοντος. Τα υβριδικά, ηλεκτρικά ή τα οχήματα που χρησιμοποιούν κυψέλες καυσίμου θα χρειάζονται εξίσου προστασία για τον κινητήρα τους. Εξάλλου, όλα αυτά τα συστήματα κίνησης χρειάζονται καθαρό καύσιμο, αέρα και νερό ή λάδι ως ψυκτικό ή λιπαντικό μέσο για τις μπαταρίες τους ή/και τους κινητήρες τους. Για τον σκοπό αυτό λοιπόν, η Bosch προσφέρει μια ευρεία γκάμα ανταλλακτικών φίλτρων που καλύπτει την αγορά της Ευρώπης σε ποσοστό που υπερβαίνει το 95%. Μάλιστα σε δημοσκόπηση του γερμανικού περιοδικού “auto motor and sport”, η Bosch ψηφίστηκε για 14η φορά ως “Best Brand” στην κατηγορία των φίλτρων.

Προηγούμενο άρθροToyota: μειώνει την παραγωγή στην Ιαπωνία
Επόμενο άρθροACEA για δεδομένα: άλλο οχήματα, άλλο smartphone