Τα κεντρικά γραφεία της Toyota Motor στο Τόκιο

Η Toyota Motor Corp ανακοίνωσε πως θα μειώσει την παραγωγή οχημάτων στην Ιαπωνία κατά 122.000 μονάδες τον Ιούνιο, καθώς η μείωση ζήτησης νέων αυτοκινήτων λόγω κορωνοϊού αναγκάζει την αυτοκινητοβιομηχανία να θέσει τα εργοστάσιά της σε περιορισμένη λειτουργία.

Η πτώση της παραγωγής της Toyota υπογραμμίζει τις δύσκολες συνθήκες για τις αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο λόγω του COVID-19. Εκτός από τη χαμηλή ζήτηση, τα προβλήματα προμηθειών και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης στα εργοστάσια αναμένεται επίσης να επηρεάσουν την παραγωγή.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πως θα σταματήσει την παραγωγή και στα 15 εργοστάσιά της για τέσσερις ημέρες τον επόμενο μήνα, ενώ θα σταματήσει την παραγωγή για έως και 7 ημέρες σε 10 από τις γραμμές παραγωγής της στις οποίες κατασκευάζονται μοντέλα όπως το βενζινοκίνητο υβριδικό Prius, το Corolla sedan και το SUV 4Runner.

Επιπλέον, σκοπεύει να επιβάλει μονές βάρδιες σε πέντε γραμμές παραγωγής τον επόμενο μήνα, μια ρύθμιση που θα συνεχιστεί σε άλλες δύο γραμμές τον Ιούλιο και σε άλλη μια τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε.

Εκπρόσωπος της Toyota είπε, σύμφωνα με το Reuters, πως η μειωμένη παραγωγή αντιπροσώπευε μείωση κατά 40% στο αρχικό πρόγραμμα που έγινε νωρίτερα φέτος, ενώ αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Τον Ιούνιο του 2019 παρήγαγε 289.544 οχήματα στην Ιαπωνία.

Πρόσφατα, το Reuters ανέφερε πως η Toyota σχεδίαζε να μειώσει την παραγωγή της στη Βόρεια Αμερική κατά σχεδόν το ένα τρίτο έως τον Οκτώβριο λόγω του κορωνοϊού. Αυτήν την εβδομάδα ξεκίνησε εκ νέου κάποια παραγωγή στα επτά εργοστάσιά της στη Βόρεια Αμερική.

Η Toyota προετοιμάζεται για μείωση κατά 80% των ετήσιων λειτουργικών κερδών, τα χαμηλότερα εννέα ετών, καθώς αναμένει μειωμένες πωλήσεις για το μεγαλύτερο μέρος του έτους.

Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν πως οι παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων μπορεί να υποχωρήσουν κατά ένα τρίτο το τρέχον έτος και πως οποιαδήποτε ανάκαμψη θα είναι βραδεία και τμηματική, καθώς η απώλεια θέσεων εργασίας και η εισοδηματική μείωση επηρεάζουν τις καταναλωτικές δαπάνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here