Ο Πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda, ανακηρύχθηκε World Car Person of the Year
Ο Πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda, ανακηρύχθηκε World Car Person of the Year - Παγκόσμιο Πρόσωπο της Χρονιάς 2021

Ο Πρόεδρος της Toyota Motor Corporation, Akio Toyoda, ανακηρύχθηκε World Car Person of the Year – Παγκόσμιο Πρόσωπο της Χρονιάς 2021, από τον θεσμό World Car Awards.

Η διάκριση απονέμεται από την κριτική επιτροπή των World Car Awards, που αποτελείται από περισσότερους από 90 διακεκριμένους διεθνείς δημοσιογράφους.

Η ανακοίνωση των World Car Awards αναφέρει: “Ο Akio Toyoda είναι ο χαρισματικός Πρόεδρος και CEO της Toyota Motor Corporation, που επί πολλά έτη ανανεώνει επιτυχώς την εταιρεία του. Το 2020, υπό την ηγεσία του, η Toyota παρέμεινε κερδοφόρα, παρά τον Covid-19, διαφυλάσσοντας θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο. Διατήρησε σταθερό ρυθμό ανάπτυξης κατά την περίοδο Συνδεσιμότητας Αυτονομίας, Διαμοιρασμού και Ηλεκτροκίνησης (CASE) και ξεκίνησε την κατασκευή της Woven City, μιας συναρπαστικής, πρότυπης πόλης του μέλλοντος. Παράλληλα, συμμετέχει ενεργά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ως οδηγός”.

Ο Akio Toyoda

Ανταποκρινόμενος στα World Car Awards, ο πρόεδρος Akio Toyoda δήλωσε: “Εκ μέρους και των 360.000 μελών τοης ομάδας της Toyota παγκοσμίως, σας ευχαριστώ γι’ αυτήν την πολύ μεγάλη τιμή. Ωστόσο, εάν δεν σας ενοχλεί, θα ήθελα να αποκαλέσω αυτό το βραβείο από “πρόσωπο της χρονιάς” σε “άτομα της χρονιάς”, επειδή η συλλογική προσπάθεια όλων των εργαζομένων, λιανοπωλητών και προμηθευτών μας παγκοσμίως κατέστησε πραγματικά την Toyota αυτό που είναι σήμερα. Και θεωρώ πως είμαι ο πιο τυχερός και πιο ευγνώμων CEO”.

Ευχαριστώντας και αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά ολόκληρου του κλάδου αυτοκινήτου, συνέχισε: “Στην Toyota είμαστε πολύ τυχεροί που καταφέραμε να προστατεύσουμε την απασχόληση των μελών της ομάδας μας κατά τη διάρκεια του Covid και να συνεχίσουμε το έργο μας αντιμετώπισης των μελλοντικών προκλήσεων του κλάδου μας. Ως εταιρεία έχουμε δεσμευτεί για δημιουργία νέων τρόπων υποστήριξης της ευημερίας του πλανήτη και των απανταχού ανθρώπων”.

“Ήταν μια δύσκολη περίοδος στην ιστορία του κόσμου. Αλλά μας υπενθύμισε επίσης πως αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι οι άνθρωποι. Και αν εμείς, στην Toyota, μπορούμε να συνεισφέρουμε κάπως στην ευτυχία τους, τότε αυτό ακριβώς θα αποτελέσει και τον απώτατο στόχο μου”.

Ο Akio Toyoda εντάχθηκε στην Toyota Motor Corporation (TMC) το 1984, έχοντας αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Keio με πτυχίο νομικής και μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων από το Babson College των ΗΠΑ. Αφού εργάσθηκε σε πολλούς διαφορετικούς τομείς της επιχείρησης στην Ιαπωνία και στο εξωτερικό, έγινε μέλος του ΔΣ της TMC το 2000. Στη συνέχεια άσκησε ανώτερα καθήκοντα και καθήκοντα αντιπροέδρου πριν αναλάβει πρόεδρος της TMC το 2009.

Το βραβείο World Car Person of the Year δημιουργήθηκε το 2018 προς αναγνώριση ατόμων που έχουν συμβάλει σημαντικά στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία κατά το προηγούμενο έτος. Είναι ένα από τα έξι βραβεία που ανακηρύσσονται ετησίως από το πρόγραμμα World Car Awards, που ιδρύθηκε το 2003.

Φωτογραφίες: Toyota Motor Corporation

Προηγούμενο άρθροAmazon – ABB: Λύση διαχείρισης στόλου για EV
Επόμενο άρθροΗ ΜΙΝΙ στη νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Clubhouse