To Kia Niro ανακηρύχθηκε μεγάλος νικητής του βραβείου Women’s World Car of the Year 2023, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η ανακοίνωση του νικητή συμπίπτει κάθε χρόνο με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ιδιαίτερα ξεχωριστή, όχι μόνο γιατί δίνει τον λόγο στις γυναίκες, αλλά και λόγω της σχέσης, σε πολλές χώρες, του αυτοκινήτου και της ατομικής αυτονομίας.

Δείτε εδώ το σχετικό video.

Πριν ψηφίσουν, οι 63 δημοσιογράφοι αυτοκινήτου, από 43 χώρες, δοκίμασαν δεκάδες μοντέλα και αξιολόγησαν κάθε λεπτομέρεια. Στην πρώτη ψηφοφορία επελέγησαν τα καλύτερα αυτοκίνητα κάθε κατηγορίας μεταξύ 59 υποψηφιοτήτων. Στην δεύτερη ψηφοφορία, επελέγη το Καλύτερο Αυτοκίνητο Παγκοσμίως του 2023 μεταξύ των προκριθέντων. Στο τέλος, μετά από εξονυχιστικό έλεγχο, επελέγη το Kia Niro.

Το νέο Niro σχεδιάστηκε εξ αρχής για να καλύψει και να υπερβεί τις προσδοκίες των οικολογικά σκεπτόμενων καταναλωτών. Αναπόσπαστο μέρος της αυξανόμενης γκάμας οικολογικά φιλικών μοντέλων της Kia, η επόμενη γενιά Niro σχεδιάστηκε για τις περίπλοκες και ποικίλες ανάγκες των σημερινών καταναλωτών, που έχουν επίγνωση της βιωσιμότητας.

Η δεύτερη γενιά Niro έχει ήδη αποσπάσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Golden Steering Wheel της κατηγορίας «Compact SUV» και της πρώτης θέσης στην κατηγορία μαζικής αγοράς της J.D. Power 2022 Electric Vehicle Experience Ownership Study. Επιπλέον, το Kia Niro προεπελέγη για τα βραβεία Women’s World Car of the Year 2023.

Όλες οι ψηφοφορίες επικυρώθηκαν από την Grant Thornton του Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, η οποία επικυρώνει τα αποτελέσματα του WWCOTY από την έναρξή του, το 2009.

Προηγούμενο άρθροAudi: project επανάχρησης υλικών «MaterialLoop»
Επόμενο άρθροStellantis: συναρμολόγηση μεγάλων BEV στην Ιταλία