Η Nissan απέσπασε τα βραβεία Car of the Year και Technology of the Year, του RJC για το Nissan Dayz και το σύστημα υποστήριξης του οδηγού ProPILOT 2.0.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση Automotive Researcher’s and Journalists’ Conference of Japan  (RJC) απένειμε τη διάκριση “Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2020” στο νέο Nissan Dayz.

Επιπλέον, το ProPILOT 2.0, το ολοκαίνουργιο προηγμένο σύστημα υποστήριξης οδηγού που πραγματοποίησε πρόσφατα το ντεμπούτο του στο Nissan Skyline, κέρδισε το βραβείο “Technology of the Year” του RJC.

Σχετικά με τα βραβεία που απένειμε στη Nissan η επιτροπή βραβείων του RJC δήλωσε, gια τη διάκριση του Nissan Dayz, ως  Αυτοκινήτου της Χρονιάς: “Το ολοκαίνουργιο Nissan Dayz άλλαξε την τυπική αντίληψη για τα αυτοκίνητα της κατηγορίας kei. Η νέα πλατφόρμα, ο κινητήρας και το σύστημα συνεχούς μεταβολής σχέσεων μετάδοσης Xtronic, βελτιώνουν σημαντικά την ισχύ, τις επιδόσεις και την απόδοση καυσίμου, με το αυτοκίνητο να διαθέτει μια ευρύχωρη καμπίνα και αντίστοιχα χώρο αποσκευών. Και ακόμα καλύτερα, το μοντέλο είναι το πρώτο kei αυτοκίνητο που προσφέρει το σύστημα ProPILOT και το προηγμένο αυτόματο σύστημα αναφοράς ατυχημάτων “SOS call”.

Για στο βραβείο Τεχνολογίας της Χρονιάς στο ProPILOT 2.0: “Το ProPILOT 2.0 προσφέρει στους αγοραστές μια ακόμα πιο συναρπαστική εμπειρία οδήγησης, με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Το νέο σύστημα ProPILOT 2.0 επιτρέπει την οδήγηση κατά τη διάρκεια της πορείας σε μια συγκεκριμένη λωρίδα. Όταν το όχημα προσεγγίζει μια παράκαμψη, ή όταν είναι εφικτή η προσπέραση ενός πιο αργού οχήματος, το σύστημα κρίνει τον κατάλληλο χρονισμό της προσπέρασης, με βάση τις πληροφορίες από το σύστημα πλοήγησης και τους αισθητήρες 360 μοιρών. Ο οδηγός λαμβάνει διαισθητική ακουστική και οπτική καθοδήγηση και καλείται να θέσει και τα δύο χέρια στο τιμόνι και να επιβεβαιώσει την έναρξη αυτών των λειτουργιών, με ένα διακόπτη”.

 

Προηγούμενο άρθροMazda CX-30: 5 αστέρια στo Euro NCAP
Επόμενο άρθροFCA: Τεχνολογία 5G για πιο έξυπνα και ασφαλή αυτοκίνητα