Volvo Cars and Uber present a jointly developed production car capable of driving by itself

Η Volvo Cars, ηγέτης στον τομέα των ασφαλών αυτοκινήτων, και η Uber, η κορυφαία εταιρεία ride-hailing, παρουσίασαν ένα αυτοκίνητο παραγωγής που ανέπτυξαν από κοινού ικανό να οδηγείται μόνο του, το επόμενο βήμα στη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών.

Συγκεκριμένα, οι Uber και Volvo Cars προχώρησαν σε μια συμφωνία κοινής μηχανικής το 2016 και έκτοτε έχουν αναπτύξει αρκετά πρωτότυπα με στόχο την επιτάχυνση της αυτοκινητοβιομηχανίας στην ανάπτυξη αυτοκινήτων. Το SUV της Volvo XC90 που παρουσιάστηκε μόλις είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που σε συνδυασμό με το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Uber είναι σε θέση να οδηγηθεί εντελώς αυτόνομα.

Το βασικό όχημα XC90 είναι εξοπλισμένο με ειδικά χαρακτηριστικά ασφαλείας που επιτρέπουν στην Uber να εγκαταστήσει εύκολα το δικό της σύστημα αυτόνομης οδήγησης, επιτρέποντας την πιθανή μελλοντική ανάπτυξη αυτοκινήτων με αυτονομία στο δίκτυο της Uber ως υπηρεσία αυτόνομου ridesharing.

Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του αυτόνομου οχήματος παραγωγής της Volvo Cars περιλαμβάνουν διάφορα συστήματα υποστήριξης τόσο για τις λειτουργίες διεύθυνσης όσο και για την πέδηση, καθώς και για την ασφάλεια της μπαταρίας. Εάν κάποιο από τα πρωτεύοντα συστήματα αποτύχει για κάποιο λόγο, τα συστήματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας έχουν σχεδιαστεί ώστε να ενεργήσουν αμέσως για να σταματήσουν το αυτοκίνητο.

Volvo Cars and Uber present a jointly developed production car capable of driving by itself

Εκτός από τα ενσωματωμένα συστήματα υποστήριξης της Volvo, μια σειρά ενσωματωμένων αισθητήρων στην κορυφή του οχήματος έχουν σχεδιαστεί για το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Uber για ασφαλή λειτουργία και ελιγμούς σε αστικό περιβάλλον.

Όταν συνδυάζεται με την πλατφόρμα του οχήματος της Volvo, το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Uber μπορεί να επιτρέψει ασφαλή και αξιόπιστη αυτόνομη διακίνηση χωρίς την βοήθεια των ειδικά εκπαιδευμένων υπαλλήλων της Uber, που λειτουργούν και επιβλέπουν το αυτοκίνητο σε περιοχές που είναι κατάλληλες για αυτόνομη οδήγηση.

Το όχημα παραγωγής με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης που παρουσιάστηκε, αποτελεί μέρος της εμπορικής συμφωνίας της Volvo Cars με την Uber το 2016 για την παράδοση δεκάδων χιλιάδων αυτόνομων οχημάτων τα επόμενα χρόνια.

“Πιστεύουμε ότι η αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης θα μας επιτρέψει να βελτιώσουμε περαιτέρω την ασφάλεια, το θεμέλιο της εταιρείας μας”, δήλωσε ο Håkan Samuelsson, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Volvo Cars. ” Στα μέσα της επόμενης δεκαετίας αναμένουμε το ένα τρίτο όλων των αυτοκινήτων που πωλούμε να είναι πλήρως αυτόνομα. Η συμφωνία μας με την Uber υπογραμμίζει τη φιλοδοξία μας να είμαστε ο προμηθευτής της επιλογής των κορυφαίων εταιρειών στον κόσμο. ”

“Η εργασία σε στενή συνεργασία με εταιρείες όπως η Volvo είναι ένα βασικό συστατικό για την αποτελεσματική οικοδόμηση ενός ασφαλούς, κλιμακούμενου, αυτόνομου στόλου”, δήλωσε ο Eric Meyhofer, CEO της Uber Advanced Technologies Group. “Η Volvo είναι από καιρό γνωστή για τη δέσμευσή της στην ασφάλεια, η οποία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο παραγωγής του νεότερου βασικού οχήματος αυτόνομης οδήγησης. Όταν συνδυαστεί με τη δική μας τεχνολογία αυτονομίας, αυτό το όχημα θα αποτελέσει βασικό συστατικό στην σύνθεση αυτόνομων προϊόντων της Uber. ”

Η Volvo Cars σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μια παρόμοια βάση αυτονομίας για την εισαγωγή των μελλοντικών αυτόνομων οχημάτων της στις αρχές της δεκαετίας του 2020. Αυτές οι τεχνολογίες, που θα εισαχθούν στην επόμενη γενιά μοντέλων Volvo με βάση την αρχιτεκτονική οχημάτων SPA2, θα περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά που θα επιτρέπουν την αυτόνομη οδήγηση χωρίς εποπτεία σε σαφώς καθορισμένες περιοχές, όπως αυτοκινητόδρομους και περιφερειακούς δρόμους.

Η Volvo Cars πιστεύει ότι η αυτόνομη οδήγηση μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη στην οδική ασφάλεια για την κοινωνία στο σύνολό της όταν όλα τα αυτοκίνητα γίνουν αυτόνομα. Μέχρι εκείνη την στιγμή, η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει στους οδηγούς μια καλύτερη εμπειρία, αφαιρώντας τις κοινότοπες εργασίες όπως η παύση της λειτουργίας και η επανεκκίνηση κατά την κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Προηγούμενο άρθροTaaS Technology, δύο συνέδρια για CAVs και Κινητικότητα
Επόμενο άρθροJaguar XE SV Project 8: To απόλυτο Q-Car