Η Special Vehicle Operations της Jaguar αναπτύσσει μια πιο συγκρατημένη έκδοση της Jaguar XE SV Project 8, που προορίζεται για τον δρόμο και θα κυκλοφορεί παράλληλα με τις υπάρχουσες εκδόσεις του Project 8 των 200 μιλίων / ώρα.

  • Η περιορισμένη συλλεκτική έκδοση της Jaguar XE SV Project 8 διαθέτει διακριτική σταθερή αεροτομή στη θέση της οπίσθιας αεροδυναμικής πτέρυγας
  • Οι προδιαγραφές Touring 600PS για δρόμο προσφέρουν εξαιρετική απόδοση με 0-60mph σε 3.3sec και μέγιστη ταχύτητα 300km / h)
  • Η παραγωγή περιορίζεται αυστηρά σε όχι περισσότερα από 15 τετραθέσια οχήματα παγκοσμίως, καθιστώντας το αυτοκίνητο προδιαγραφών Touring την πλέον αποκλειστική έκδοση XE SV Project 8
  • Οι προδιαγραφές Touring διατίθενται σε τέσσερις παραλλαγές βαφής Project 8, συμπεριλαμβανομένων των British Racing Green και Corris Gray Satin
  • Το μελλοντικό κλασσικό αυτοκίνητο φέρνει στο νου το πνεύμα των θρυλικών αυτοκινήτων Touring της Jaguar, όπως το «Coombs» Mk II και το «Broadspeed» XJC, στην 60ή επέτειο του Mk II
Valencia Orange, Velocity Blue, Corris Grey Satin and British Racing Green paint finishes are available, while the absence of body decals – though optional – confirms this as the ultimate Q car.

Η διεύθυνση Special Vehicle Operations της Jaguar έχει αναπτύξει μια πιο συγκρατημένη έκδοση δρόμου της πανίσχυρης XE SV Project 8, με ένα διακριτικό νέο οπίσθιο σπόιλερ, που προσομοιάζει στο σχέδιο, χωρίς όμως τις επιδόσεις του οχήματος των 600PS.

Οι νέες προδιαγραφές Touring είναι διαθέσιμες παράλληλα με τις υπάρχουσες εκδόσεις της Project 8 των 200 mph, που επί του παρόντος κατέχουν τα ρεκόρ, για sedan παραγωγής, σε τρεις ηπείρους – σε πίστες όπως το Nürburgring Nordschleife, το Ντουμπάι Autodrome και το Laguna Seca.

Το σταθερό Touring Spoiler αντικαθιστά την ρυθμιζόμενη οπίσθια αεροδυναμική πτέρυγα ανθρακονήματος της Project 8 και συμπληρώνεται από μια σταθερή εμπρόσθια αεροτομή για τη διατήρηση της αεροδυναμικής ισορροπίας.

Παρά τη σημαντική αυτή αεροδυναμική διασκευή, το 5λιτρο Υπερσυμπιεσμένο V8 Project 8 με το Touring Spoiler διατηρεί ένα εξαιρετικό επίπεδο επίδοσης στο δρόμο και μιας εξαιρετικής οδηγικής εμπειρίας ενός σπορ sedan, επιταχύνοντας από 0-60mph σε 3.3sec (0-100km / h σε 3.7 sec) και μια περιορισμένη τελική ταχύτητα των 300 km / h.

«Το Project 8 έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές από την κυκλοφορία του, αποδεικνύοντας την ικανότητα της ομάδας Special Vehicle Operations να δημιουργήσει ένα συμπαγές Jaguar sedan με επιδόσεις υπεραυτοκινήτου. Οι προδιαγραφές Touring επεκτείνουν την ελκυστικότητα του Project 8 στους λάτρεις των αυτοκινήτων επιδόσεων και τους συλλέκτες που προτιμούν μια πιο διακριτική εμφάνιση, χωρίς να διακυβεύεται η οδηγική δυναμική του στο δρόμο» δήλωσε ο Jamal Hameedi, Engineering director στην Special Vehicle Operations της Jaguar.

Η Special Vehicle Operations θα συναρμολογήσει δια χειρός όχι περισσότερα από 15 αντίτυπα του Touring specification Project 8 στο Τεχνικό Κέντρο του Warwickshire, αποκλειστικά με διαμόρφωση τετραθέσιου.

Η τρέχουσα σειρά Jaguar SV περιλαμβάνει τα F-TYPE SVR, F-PACE SVR και XE SV Project 8.

Προηγούμενο άρθροVolvo Cars και Uber παρουσιάζουν όχημα παραγωγής για αυτόνομη οδήγηση
Επόμενο άρθροΟδηγία της ΕΕ για καθαρά οχήματα στις δημόσιες προμήθειες