Με στόχο την έρευνα και ανάπτυξη βιώσιμων υλικών με βάση τη βιομηχανική κάνναβη η Volkswagen συνεργάζεται με τη γερμανική start-up Revoltech GmbH από το Darmstadt. 

Το υλικό που κατασκευάζεται από 100% βιολογική κάνναβη χρησιμοποιεί υπολείμματα της τοπικής βιομηχανίας κάνναβης και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μοντέλα της Volkswagen από το 2028. Μπορεί να παραχθεί σε υπάρχουσες βιομηχανικές εγκαταστάσεις και να ανακυκλωθεί ή να κομποστοποιηθεί στο τέλος της ζωής του σε ένα αυτοκίνητο. Οι πρώτες παρουσιάσεις του καινοτόμου υλικού έχουν ήδη λάβει πολύ θετική ανταπόκριση και σχόλια από τους πελάτες.

Βιομηχανική κάνναβη – μελλοντική, βιώσιμη εναλλακτική λύση δέρματος για εσωτερικούς χώρους αυτοκινήτων: διαφορετικές παραλλαγές ανάγλυφου

Ο Kai Grünitz, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen αρμόδιος για την Τεχνική Ανάπτυξη, δήλωσε: «Στην αναζήτησή μας για νέα υλικά, είμαστε ανοικτοί σε νέες ιδέες από πολλούς διαφορετικούς κλάδους. Στην Τεχνική Ανάπτυξη, δίνουμε μεγάλη έμφαση σε καινοτόμες, δημιουργικές και βιώσιμες λύσεις για ολιστική ανάπτυξη οχημάτων με εξοικονόμηση πόρων».

Ο Andreas Walingen, Επικεφαλής Στρατηγικής της μάρκας Volkswagen, δήλωσε: «Η βιώσιμη χρήση των πόρων είναι βασικός πυλώνας στη στρατηγική μας ACCELEREATE και επομένως είναι σθεναρά συνδεδεμένη με τη νοοτροπία και τις ενέργειές μας. Ξεκάθαρος στόχος μας είναι να συνδυάσουμε τις επιθυμίες των οδηγών, τις απαιτήσεις βιωσιμότητας και το εταιρικό συμφέρον». Πρόσθεσε, πως  η συνεργασία των Revoltech και Volkswagen είναι ένα καλό παράδειγμα των πλεονεκτημάτων του στοχευμένου συνδυασμού των αντίστοιχων δυνατοτήτων των start-ups και των καθιερωμένων εταιρειών – με στόχο να ετοιμαστούν το συντομότερο δυνατό προς χρήση τα νέα χαρακτηριστικά για χρήση στα αυτοκίνητα.

Ο Lucas Fuhrmann, CEO και συνιδριτής της Revoltech, δήλωσε: «Το καινοτόμο υλικό μας επιφανειών, που ονομάζεται LOVR, το οποίο αναπτύσσουμε και δοκιμάζουμε για την αυτοκινητοβιομηχανία σε συνεργασία με τη Volkswagen είναι επεκτάσιμο και πρωτοποριακό για τη βιωσιμότητα στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας».

100% εναλλακτικό δέρμα βιολογικής βάσης από βιομηχανική κάνναβη
Αυτό το υλικό που κατασκευάζεται από βιομηχανική κάνναβη, η οποία καλλιεργείται για τη βιομηχανία τροφίμων, είναι ένα εξ ολοκλήρου φυσικό, 100% βιολογικό μονοστρωματικό επιφανειακό υλικό που ονομάζεται LOVRTM (που σημαίνει χωρίς δέρμα, χωρίς λάδι, vegan και με βάση τα υπολείμματα) που αναπτύσσεται ειδικά για την αυτοκινητοβιομηχανία. Οι ίνες κάνναβης και μια κόλλα πλήρως βιολογικής βάσης συνδυάζονται με ειδική τεχνολογία και επεξεργάζονται για να γίνουν υλικό επιφανείας. Αυτό το πραγματικά “κυκλικό” υλικό προέρχεται από τοπικά χωράφια κάνναβης και είναι πλήρως ανακυκλώσιμο ή κομποστοποιήσιμο μόλις φτάσει στο τέλος της διάρκειας ζωής του. Παράγεται από υπολείμματα της βιομηχανίας κάνναβης που δεν έχουν περαιτέρω χρήση. Επιπλέον, μπορεί να κατασκευαστεί σε υπάρχουσες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, επιτρέποντας έτσι γρήγορη επεκτασιμότητα – και επομένως είναι επίσης κατάλληλο για χρήση σε παραγωγή μεγάλης κλίμακας.

Τα τμήματα Τεχνολογίας Υλικών, Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Εξαρτημάτων της Volkswagen, το Τμήμα Καινοτομίας του Ομίλου και η start-up Revoltech συνδυάζουν την τεχνογνωσία τους για να συμπεριλάβουν όσο το δυνατόν περισσότερες προοπτικές στις εργασίες ανάπτυξης και εντοπίζονται πιθανές εφαρμογές στα αυτοκίνητα από το 2028.

Προηγούμενο άρθροH M-Sport Ford WRT έτοιμη για το Ράλλυ Ακρόπολις
Επόμενο άρθροHyundai: O Andrea Crespi Vice President Sales και Service Ευρώπης