Ο Δρ. Ο Christian Dahlheim (αριστερά), CEO της Volkswagen Financial Services AG και ο Janus Smalbraak, CEO της Pon Holdings

Μέσω της θυγατρικής της Financial Services, η Volkswagen έχει συνάψει στρατηγική συμμαχία με την Pon Holdings για leasing ποδηλάτων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) υπογράφηκε στην IAA Mobility 2023 στο Μόναχο. Η Volkswagen Financial Services απέκτησε μερίδιο 49% στον βραχίονα μίσθωσης ποδηλάτων της Pon, Bike Mobility Services (BMS). Η συνεργασία στοχεύει στην επιτάχυνση ανάπτυξης της μίσθωσης ποδηλάτων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, με εκτιμώμενο δυναμικό αγοράς 10 δισ. ευρώ το 2028 για την Ευρώπη.

Μέσω της μίσθωσης ποδηλάτων, η συνεργασία θέλει να προσφέρει επιπλέον οφέλη σε εργαζόμενους και επαγγελματίες πελάτες ώστε τα ηλεκτρικά ποδήλατα να καταστούν πιο προσιτά σε περισσότερους ανθρώπους. Το Μνημόνιο είναι επέκταση τριετούς συνεχιζόμενης συνεργασίας μεταξύ των εταίρων στη Γερμανία, μια αναπτυσσόμενη αγορά leasing ποδηλάτων που χρησίμευσε ως θερμοκοιτίδα.

Η BMS είναι κορυφαία εταιρεία leasing ποδηλάτων στην Ευρώπη και δραστηριοποιείται σε έξι χώρες (Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία, Βέλγιο, Σουηδία και πρόσφατα ΗΠΑ). Αυτή τη στιγμή παρέχει εταιρικά ποδήλατα σε περισσότερους από 600.000 εργαζόμενους που εργάζονται σε 65.000 εταιρείες από μεγάλες εταιρείες έως μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αξιοσημείωτο είναι ότι το 90% των ποδηλάτων της είναι ηλεκτρικά. Οι εξέχουσες μάρκες περιλαμβάνουν BusinessBike, Lease a Bike και B2Bike. Η BMS είναι μέρος της Pon.Bike, της κορυφαίας εταιρείας ποδηλάτων στον κόσμο.

Μέσω της συνεργασίας της με την Pon, η Volkswagen Financial Services σκοπεύει να καταστεί κορυφαία θυγατρική της Ευρώπης στον κλάδο ποδηλάτων. Ως ολλανδικός εισαγωγέας για τις μάρκες αυτοκινήτων του Volkswagen Group, η Pon έχει μακρά ιστορία με τον γερμανικό όμιλο αυτοκινήτων.

«Η δυνατότητα leasing ποδηλάτων ως πρόσθετης ροής κερδών συμπληρώνει τέλεια την τρέχουσα σουίτα προσφορών κινητικότητας. Ενισχύουμε συστηματικά τις υπηρεσίες μας για εταιρικούς πελάτες και υποστηρίζουμε τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξή μας στον ευρωπαϊκό κλάδο στόλου», σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο Δρ. Christian Dahlheim, Πρόεδρος του ΔΣ της Volkswagen Financial Services AG.

Ο Janus Smalbraak, CEO της Pon Holdings, πρόσθεσε: “Το ηλεκτρικό ποδήλατο διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στις μελλοντικές μετακινήσεις και η επιλογή leasing παρέχει στους εργαζόμενους πολύ ευρύτερη προσβασιμότητα που καθίσταται δυνατή από τους εργοδότες τους. Οι προοπτικές τόσο για την Ευρώπη όσο και για τις ΗΠΑ είναι πολύ ελπιδοφόρες”.

Φωτογραφία: Volkswagen Financial Services

Προηγούμενο άρθροStellantis: κέντρο τεχνολογίας μπαταριών στο Τορίνο
Επόμενο άρθροΣυνεργασία μεταξύ Opel Hellas και Γιαννίρης Α.Ε.