Η Fiat αποκάλυψε το όνομα και την πρώτη εικόνα της νέας λύσης βιώσιμης αστικής μετακίνησης: του Topolino.

Το αμιγώς ηλεκτρικό τετράκυκλο Fiat Topolino είναι έτοιμο να συμβάλει στην επέκταση της αστικής ηλεκτροκινητικότητας με μια προσιτή, αμιγώς ηλεκτρική έκδοση που εμπεριέχει την δροσιά του Fiat 500. Το διάσημο όνομα που φέρνει αναμνήσεις άνοιξε τον δρόμο της αστικής μετακίνησης και φέρνει αμέσως στο μυαλό το πρώτο Fiat 500, το εμβληματικό αυτοκίνητο που έφερε επανάσταση στα μηχανοκίνητα οχήματα. Το Fiat 500, που κατασκευαζόταν από το 1936 έως το 1955 και ήταν κοινώς γνωστό ως “Topolino”, δημιούργησε κυριολεκτικά την έννοια της κινητικότητας.

Το νέο Topolino ενσαρκώνει απολύτως την dolce vita και το ιταλικό πνεύμα της Fiat. Ως αυτοκίνητο που σκοπό έχει να φέρει την χαρά, το Topolino κομίζει νέα αντίληψη της dolce vita στους δρόμους της πόλης, με χαρά, αισιοδοξία και διασκέδαση. Το νέο όχημα είναι ηλεκτρικό και σχεδιάστηκε για το ευρύ κοινό, συμπεριλαμβανομένων νεότερων πελατών, οικογενειών και εραστών της πόλης.

Είναι απολύτως κατάλληλο για την πόλη και αυτούς που αναζητούν βιώσιμη και φρέσκια λύση μετακίνησης, εναρμονισμένη με την αποστολή της Fiat για παροχή προσιτών λύσεων βιώσιμης αστικής κινητικότητας για όλους. Για τις νέες γενιές, το Topolino είναι κάτι περισσότερο από μια συσκευή κινητικότητας. Χάρη στον γοητευτικό σχεδιασμό του που ταιριάζει σε κάθε γενιά, θα κάνει τους νέους να ερωτευτούν ξανά τα αυτοκίνητα. Επιπλέον, το νέο Fiat Topolino θα διαδραματίσει κοινωνικά ενεργό ρόλο στην προώθηση της αστικής ηλεκτροκίνησης και ιδιαίτερο ρόλο ως λύση μετακίνησης όλης της οικογένειας.

Το επικείμενο λανσάρισμα συνιστά ένα ακόμα βήμα της μάρκας προς την ηλεκτροκίνηση, απολύτως συνυφασμένο με το όραμα της Fiat: «Είναι πράσινο μόνον όταν είναι πράσινο για όλους». Εξάλλου, το καθημερινό μέλημα της Fiat, ως κατασκευαστή αυτοκινήτων, είναι η επανεξέταση της αστικής οδήγησης και η μετατροπή της σε πιο βιώσιμη και προσβάσιμη για όλους. Το νέο Topolino, με τη δροσερή σχεδίασή του, θα αποτελέσει το τέλειο όχημα βιώσιμης κινητικότητας.

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία Vulcan και Stellantis
Επόμενο άρθροΗ Sixt στην Αλεξανδρούπολη και την Κεφαλονιά