Η Toyota και η Panasonic συμφώνησαν να δημιουργήσουν κοινοπραξία σχετική με πρισματικές μπαταρίες αυτοκινήτων, με στόχο τη δημιουργία επιχειρηματικής δομής για τη σταθερή προμήθεια ανταγωνιστικών μπαταριών σε διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η Toyota Motor και η Panasonic κατέληξαν σε σύμβαση επιχειρηματικής ολοκλήρωσης και κοινοπραξίας για την ίδρυση νέας εταιρείας σχετικής με πρισματικές μπαταρίες  για την αυτοκινητοβιομηχανία. Η κοινοπραξία τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων αρχών για τον ανταγωνισμό στις εμπλεκόμενες χώρες έως τα τέλη του 2020. Το ποσοστό συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο θα είναι 51% για την Toyota και 49% για την Panasonic.

Το πεδίο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της κοινοπραξίας θα καλύπτει έρευνα, ανάπτυξη, σχεδίαση, κατασκευή, προμήθεια, παραλαβή παραγγελιών και διαχείριση για πρισματικές μπαταρίες ιόντων λιθίου, μπαταρίες στερεάς κατάστασης και μπαταρίες επόμενης γενιάς.

Η Toyota προσφέρει εξοπλισμό και προσωπικό στην κοινοπραξία, στους τομείς της ανάπτυξης και της σχεδίασης. Η Panasonic προσφέρει εκτός από εξοπλισμό και άλλα περιουσιακά στοιχεία, νομικές υποχρεώσεις και προσωπικό στους τομείς της ανάπτυξης, της σχεδίασης, της κατασκευής (σε εργοστάσια στην Ιαπωνία και στο Dalian της Κίνας), των προμηθειών, της παραλαβής παραγγελιών και των λειτουργιών διαχείρισης.

Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων και των δύο εταιρειών στην κοινοπραξία είναι 3.500 άτομα. Τα προϊόντα που παράγονται από την κοινοπραξία θα πωλούνται σε διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες μέσω, κατ ‘αρχάς, της Panasonic.

Ο Executive Vice President της Toyota, Shigeki Terashi, δήλωσε: “Μαζί με την Panasonic θέλουμε να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητά μας στις μπαταρίες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν μία από τις βασικές τεχνολογίες των ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Συμβάλλοντας στη διάδοση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Toyota και άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών, θέλουμε να συμμετάσχουμε στην εξεύρεση λύσεων σε θέματα όπως η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας, οι προκλήσεις που σχετίζονται με το περιβάλλον και οι προκλήσεις που συνδέονται με την ενέργεια. Έχουμε υψηλές προσδοκίες για τη νέα εταιρεία – καθώς στόχος είναι να προσφέρουμε ολοένα και καλύτερα ηλεκτροκίνητα οχήματα σε ακόμη περισσότερους πελάτες”

Ο Masahisa Shibata, Senior Managing Executive Officer της Panasonic, δήλωσε: “Η σύμπραξη με την τεχνολογία μπαταριών και σχεδίασης-παραγωγής της Toyota μας παρέχει μια εξαιρετική ευκαιρία για να μπορέσουμε να εξελίξουμε τις πρισματικές μπαταρίες αυτοκινήτων μας, οι οποίες έχουν καθιερωμένο ιστορικό απόδοσης και ασφάλειας, γρηγορότερα από ποτέ. Μέσω της ηλεκτροκίνησης των οχημάτων, θέλουμε να επιταχύνουμε τη συμβολή μας στην υλοποίηση μιας κοινωνίας κινητικότητας που θα είναι καλή προς το περιβάλλον”.

 

Προηγούμενο άρθροGT X Experimental: το Όραμα της Opel για το μέλλον
Επόμενο άρθροΝόμιμη πάλι η Uber στις Βρυξέλλες