Το ολοκαίνουργιο Škoda SCALA ξεκινά την καριέρα του στους ελληνικούς δρόμους έχοντας βαθμολογηθεί εξαιρετικά στις δοκιμές του Euro NCAP. 

Στα αποτελέσματα που μόλις ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός που αξιολογεί την ασφάλεια των νέων αυτοκινήτων, το νέο χάτσμπακ της Škoda σημείωσε το εντυπωσιακό 97% στην ασφάλεια ενήλικων επιβατών, κατακτώντας παράλληλα με χαρακτηριστική ευκολία τα πέντε αστέρια συνολικά, την ανώτερη δυνατή βαθμολογία.

Η εντυπωσιακή προστασία που παρέχει το Škoda SCALA στους επιβάτες του παρουσιάζεται με το άκρως παραστατικό video που έδωσε στη δημοσιότητα ο Euro NCAP.

Γενικά, το νέο SCALA εντυπωσιάζει σε πολλούς τομείς με τις επιδόσεις του όσον αφορά στην ασφάλεια:

  • Προσφέρει στο βασικό του εξοπλισμό συστήματα μέχρι τώρα διαθέσιμα σε μεγαλύτερες κατηγορίες, όπως το Front Assist με ανίχνευση πεζών και δικυκλιστών με φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, κάτι που έδωσε στο συγκεκριμένο τομέα – την προστασία δικυκλιστών – τη μέγιστη δυνατή βαθμολογία στο SCALA, με έξι βαθμούς
  • Διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό το Lane Assist, που βοηθά τον οδηγό να παραμείνει στη λωρίδα κυκλοφορίας του ενώ παράλληλα προσφέρει προαιρετικά, πλήθος άλλων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού
  • Στην περίπτωση μιας επικείμενης σύγκρουσης το προαιρετικό ενεργό σύστημα προστασίας επιβαινόντων Crew Protect Assist, κλείνει αυτόματα τα τυχόν ανοιχτά παράθυρα και συσφίγγει τις εμπρός ζώνες ασφάλειας.
  • Το μοντέλο μπορεί να εξοπλιστεί με έως και εννέα αερόσακους, διαθέτοντας τόσο αερόσακο για τα γόνατα του οδηγού όσο και πλευρικούς αερόσακους τύπου κουρτίνας, για τους πίσω επιβάτες, κάτι που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη κατηγορία
  • Διαθέτει ειδικά μελετημένες ζώνες παραμόρφωσης ενώ ο κλωβός του χώρου επιβατών αποτελείται σε ποσοστό περίπου 70% από ατσάλι υψηλής ή υπερ-υψηλής αντοχής ή ατσάλι ειδικής επεξεργασίας για αυξημένη αντοχή.

Πλέον, με την προσθήκη και του SCALA, η Škoda διαθέτει μία ευρύτατη γκάμα μοντέλων που έχουν κατακτήσει όλα, χωρίς εξαίρεση, την ανώτατη διάκριση των πέντε αστέρων για τη συνολική ασφάλεια που προσφέρουν.

Το ολοκαίνουργιο Škoda SCALA βρίσκεται ήδη στο δίκτυο επίσημων εμπόρων της Kosmocar- Škoda στην Ελλάδα, διαθέσιμο για test-drive και για παραγγελίες ενώ υπάρχουν και ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα. Το νέο SCALA, πλούσια εξοπλισμένο ήδη από την εισαγωγική του έκδοση, έχει προτεινόμενη τιμή λιανικής από 14.900 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here