Μετά το Ceed hatchback, το Ceed Sportswagon και το ProCeed, η Kia λανσάρει πλέον ένα ακόμα: το XCeed, ένα χαμηλό crossover που βρίσκεται ανάμεσα στο Niro και το Sportage. Σε αντίθεση με τα άλλα, το κομψό αυτό μοντέλο θέτει σαφώς το σχεδιασμό και τη δυναμική πάνω από όλα.

Ως εκ τούτου, φαίνεται να ακολουθεί την ίδια προσέγγιση με τη Mercedes GLA και τη BMW X2. Η τιμή του θα είναι φυσικά μικρότερη από αυτή των γερμανικών premium αυτοκινήτων, αλλά μερικές χιλιάδες ευρώ περισσότερa από το βασικό Ceed. Πράγματι, το XCeed πρόκειται να δημιουργήσει μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους για τον κατασκευαστή του και να επεκτείνει περαιτέρω την πελατειακή βάση της Kia στην Ευρώπη.

Βενζινοκίνητο, ντίζελ, ήπιο υβριδικό και plug in υβριδικό

Εκτός από τον ευχάριστο σχεδιασμό του, έχει κάποια επιπλέον ατού. Κατ’ αρχάς, προσφέρει ένα πολύ ευρύ φάσμα υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων, από έναν οικονομικό αλλά γρήγορο βενζίνης 1,0 μέχρι έναν υπερσύγχρονο 1,6 T-GDi ντίζελ. Οι περισσότεροι μπορούν να συνδυαστούν με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με διπλό συμπλέκτη 7 ταχυτήτων. Δεν θα προσφέρεται με τετρακίνηση.

Την επόμενη χρονιά, η Kia θα επεκτείνει την προσφορά με (αρκετά) ήπια υβριδικά και ένα plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Το τελευταίο πιθανότατα θα μεταφερθεί από το Niro. Ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο δεν είναι στα σχέδια, αλλά ο Emilio Herrera, Chief Operating Officer της Kia Motors Europe, είπε στο Fleet Europe στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου ότι πιέζει για μια ηλεκτρική έκδοση του Ceed. Αυτό θα μπορούσε τελικά να ανοίξει την πόρτα σε εκδόσεις BEV όλων των Ceed.

Ο Emilio Herrera, σχολίασε: “Το Kia XCeed αντιμετωπίζει την αυξανόμενη επιθυμία για αυτοκίνητα που προσφέρουν περισσότερο συναίσθημα και δυναμισμό από ένα SUV, τόσο στην εμφάνιση όσο και στην οδήγηση. Ωστόσο, αυτοί οι πελάτες δεν θέλουν να χάσουν την πρακτικότητα που τους προσφέρει ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο. Το νέο CUV ανταποκρίνεται στις ανάγκες αυτές, με ένα ξεχωριστό και μοντέρνο σχεδιασμό σε ένα ευρύχωρο, ευπροσάρμοστο αυτοκίνητο. Συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα τόσο του hatchback όσο και του SUV, το Kia XCeed προσφέρει κάτι αναζωογονητικό και διαφορετικό για στους ευρωπαίους καταναλωτές”.

UVO Connect με live data

Όσον αφορά το θέμα της συνδεσιμότητας, το Kia XCeed είναι από τα πρώτα οχήματα στην Ευρώπη που προσφέρουν το τηλεματικό σύστημα UVO Connect της μάρκας. Διαθέτοντας υπηρεσίες Kia Live, το σύστημα χρησιμοποιεί τη δική του κάρτα eSIM για δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών κυκλοφορίας, των μετεωρολογικών προβλέψεων, των σημείων ενδιαφέροντος και των δυνατοτήτων στάθμευσης στο δρόμο και εκτός δρόμου (συμπεριλαμβανομένης της τιμής και της τοποθεσίας).

Το δεύτερο στοιχείο των διαγνωστικών δεδομένων UVO Connect σχετικά με τα αυτοκίνητα και τις διαδρομές που κάνει, επιτρέπει στους οδηγούς να στέλνουν κατευθύνσεις στο αυτοκίνητό τους πριν από μία διαδρομή, καθώς και να ελέγχουν τη θέση του οχήματος ανά πάσα στιγμή.

Κατασκευάζεται στην Ευρώπη για τους ευρωπαίους

Η παραγωγή του νέου Kia XCeed θα ξεκινήσει τον Αύγουστο στη μονάδα παραγωγής της Kia στη Žilina στη Σλοβακία, στην ίδια γραμμή παραγωγής με το hatchback Kia Ceed, το Ceed Sportswagon και το ProCeed. Το αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την Ευρώπη, θα αρχίσει να παραδίδεται από τον Σεπτέμβριο. Κάθε μοντέλο θα καλύπτεται από τη μοναδική εγγύηση των 7 ετών, 150.000 χλμ. της εταιρείας ως στάνταρ.

 

Προηγούμενο άρθροΤο νέο Škoda SCALA με 5 αστέρια στον Euro NCAP
Επόμενο άρθροΗ Hyundai παρουσιάζει τους κινητήρες τεχνολογίας CVVD