Διάσκεψη κορυφής, με θέμα “Στην πρωτοπορία του μετασχηματισμού κινητικότητας: Το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας της ΕΕ” διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι ένας από τους βασικούς στρατηγικούς κλάδους της ΕΕ, ενεργώντας ως κινητήριος μοχλός της απασχόλησης, της καινοτομίας και της ανάπτυξης, διατηρώντας συγχρόνως την Ευρώπη και τους πολίτες της σε εγρήγορση.

Αλλά τώρα βρίσκεται σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι, καθώς ένα αυξανόμενο κύμα νέων τεχνολογιών, τάσεων και παικτών επαναπροσδιορίζει την κινητικότητα όπως την γνωρίζουμε.

Αυτή η σύνοδος κορυφής για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας της ΕΕ θα εξετάσει πώς μπορούμε να χειριστούμε επιτυχώς τον μετασχηματισμό της κινητικότητας και να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες για την Ευρώπη, με ιδιαίτερη έμφαση στη “μετάβαση στην ενέργεια” και την “ψηφιακή μετάβαση”. Συγκεκριμένα τα θέματα που θα απασχολήσουν τη διάσκεψη είναι:

  • Ποιές είναι οι συνέπειες της μετάβασης προς την κινητικότητα μηδενικών εκπομπών για την κοινωνία;
  • Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι πραγματικά η πανάκεια για την κλιματική αλλαγή;
  • Από τους προμηθευτές οχημάτων έως τους παρόχους καινοτόμων λύσεων κινητικότητας: είναι έτοιμοι οι κατασκευαστές της ΕΕ για αυτή τη μεγάλη αναστάτωση;
  • Ποιοί είναι οι νέοι παίκτες με τους οποίους πρέπει να συνεργαστεί η αυτοκινητοβιομηχανία για να το επιτύχει;

Ενόψει της επόμενης πενταετούς θητείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η διάσκεψη θα φέρει σε επαφή κορυφαίους ηγέτες στον κλάδο της κινητικότητας για μια έγκαιρη και επίκαιρη συζήτηση.

Μετά τη διάσκεψη θα ακολουθήσει δεξίωση, με οικοδεσπότη τον Carlos Tavares, Πρόεδρο της ACEA και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου PSA.

Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο “The Square, Mont des Arts, 1000 Brussels“, την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρες 14.00-18.00 (τοπική ώρα), ενώ η δεξίωση θα ακολουθήσει στις 18.00-21.00. Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας εδώ.

Προηγούμενο άρθροΝέα Bentley Flying Spur – Πολυτέλεια και σπορ DNA
Επόμενο άρθροH ZF παρουσιάζει τον εξωτερικό πλευρικό αερόσακο