Το ηλεκτροκίνητο Polestar 2, το EV που περίμεναν πολλοί, αντίπαλος του Tesla Model 3, αποκαλύφθηκε και σας παρουσιάζουμε τις κύριες προδιαγραφές του:

  • Βασίζεται στην πλατφόρμα Volvo XC40’s CMA
  • 500 χλμ βάσει WLTP, με μπαταρία 78 kWh
  • 300 kW ισχύς, δύο ηλεκτροκινητήρες
  • 324 θήκες κυψελών, ενσωματωμένες στην πλατφόρμα
  • Εξαιρετική ακαμψία στρέψης, χαμηλό κέντρο βάρους, εξαιρετικά χαμηλό NVH
  • Android OS με Google Assistant, φυσική ομιλία, μονίμως συνδεδεμένο

500χλμ με 78kWh

Το πολυτελές πεντάθυρο fastback διαθέτει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες και μπαταρίες χωρητικότητας 78 kWh, επιτρέποντας εμβέλεια 500 χλμ (WLTP). Η σύνθετη μπαταρία 27 στοιχείων είναι ενσωματωμένη στο δάπεδο και συμβάλλει στην ακαμψία του πλαισίου, καθώς επίσης βελτιώνει τα επίπεδα θορύβου, κραδασμών και ανάρτησης (NVH) του αυτοκινήτου – ο θόρυβος κύλισης έχει μειωθεί κατά 3,7 dB σε σύγκριση με ένα παραδοσιακό πλαίσιο.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας τετράτροχης μετάδοσης του Polestar 2 παράγει 300 kW (408 hp) και 660 Nm (487 lb-ft). Αυτό μεταφράζεται σε χρόνο επιτάχυνσης 0-100 χλμ μικρότερο των 5 δευτερολέπτων. Αποδεικνύεται πως το Polestar επικεντρώνεται περισσότερο στην απόδοση, παρά στην 100% φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Android OS

Το Polestar 2 είναι ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα στον κόσμο που ενσωματώνει ένα σύστημα ψυχαγωγίας τροφοδοτούμενο από το Android. Η σύνδεση Android παρέχει ένα συνεκτικό και προσαρμόσιμο ψηφιακό περιβάλλον για τη συνύπαρξη εφαρμογών και λειτουργιών οχήματος και δίνει ενσωματωμένες υπηρεσίες Google σε ένα αυτοκίνητο για πρώτη φορά – όπως το Google Assistant, τους Χάρτες Google με υποστήριξη για ηλεκτρικά οχήματα και το Google Play Store.

Ο φωνητικός έλεγχος και μια νέα οθόνη αφής 11 ιντσών ζωντανεύουν τη νέα διεπαφή. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς λειτουργεί το σύστημα αυτό σε σχέση με της Tesla.

Δημιουργήθηκε για να μοιράζεται…

Η τεχνολογία Phone-as-Key επιτρέπει τo car sharing, καθώς και τις συνδεδεμένες υπηρεσίες του Polestar, όπως την παραλαβή και την παράδοση. Επιτρέπει επίσης στο Polestar 2 να εντοπίσει τον οδηγό κατά την προσέγγιση. Έξυπνες λειτουργίες, όπως το μέγεθος των γραφικών στο ταμπλό οργάνων, επιτρέπουν στον οδηγό να ελέγξει εύκολα την κατάσταση φόρτισης και την εμβέλεια πριν εισέλθει στο αυτοκίνητο.

40.000 – 60.000 ευρώ

Όπως όλα τα αυτοκίνητα Polestar, το Polestar 2 θα είναι διαθέσιμο μόνο για online παραγγελίες. Η τιμή αγοράς κατά το λανσάρισμα του Polestar 2 είναι 59.900 ευρώ, αλλά μια έκδοση των 39.900 ευρώ θα είναι διαθέσιμη ένα χρόνο αργότερα από το πρώτο λανσάρισμα.

Η παραγωγή του Polestar 2 ξεκινά στις αρχές του 2020 στην Κίνα για τις διεθνείς αγορές, τόσο με αριστερό όσο και με δεξί τιμόνι. Οι αρχικές αγορές περιλαμβάνουν την Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι άλλες αγορές εξετάζονται για μελλοντική επέκταση.

Προηγούμενο άρθροΗ hive, εταιρεία ενοικίασης escooters, έρχεται στην Αθήνα
Επόμενο άρθροΜικρά SUV βαθμολογούνται για αποφυγή ατυχήματος με πεζούς