Με το SOLTERRA, το πρώτο BEV της μάρκας που λανσαρίστηκε παγκοσμίως, η Subaru σκοπεύει να υπερβεί τις προσδοκίες των πελατών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Στόχος της να το καταστήσει πρακτικό, ώστε οι χρήστες να το επιλέγουν εύκολα και με σιγουριά, εφόσον θα είναι το πρότυπο των μελλοντικών BEV της μάρκας.

Εξοπλίζοντάς το με όλα τα συστήματα που μπορεί να διαθέτει ένα BEV και με την αξία της «απόλαυσης και ηρεμίας» που, όπως δηλώνει, έχει καλλιεργήσει η Subaru εδώ και πολλά χρόνια, το SOLTERRA κατασκευάστηκε ως αυθεντικό SUV, φιλικό προς το περιβάλλον, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με άνεση, όπως όλα τα μοντέλα SUV της Subaru.

Εξωτερικό και Εσωτερικό

Η άψογα διαμορφωμένη εξάγωνη μάσκα εκφράζει την ενεργειακή απόδοση ενός BEV. Το αμάξωμα με τον οριζόντιο άξονα που ξεκινά από αυτήν την εξάγωνη μάσκα και τα δυναμικά φτερά που εξέχουν δείχνουν την ισχύ του SUV.

Το εσωτερικό ξεχωρίζει για το χαμηλό ταμπλό και τα όργανα ενδείξεων, καινοτομία της Subaru, που είναι ορατά πάνω από το τιμόνι.

Παγκόσμια πλατφόρμα e-SUBARU

Βάσει της τεχνογνωσίας της ιδιαίτερα αναγνωρισμένης Παγκόσμιας Πλατφόρμας Subaru, αναπτύχθηκε, από κοινού με την Toyota Motor Corporation, η Παγκόσμια Πλατφόρμα e-Subaru, αποκλειστικά για BEV.

Η πλατφόρμα αυτή επιτρέπει δυναμική οδηγική εμπειρία, με υψηλή σταθερότητα και γραμμική ανταπόκριση λειτουργίας.

Διαθέτει υποδαπέδια συστοιχία μπαταριών υψηλής χωρητικότητας, ως BEV και έτσι επιτυγχάνονται χαμηλό κέντρο βάρους, υψηλή αντοχή και ακαμψία.

Επιδόσεις οδήγησης / Σύστημα AWD

Το SOLTERRA διαθέτει νέο σύστημα κίνησης, με ξεχωριστούς κινητήρες στους εμπρόσθιους και οπίσθιους τροχούς. Με την τεχνογνωσία της τεχνολογίας AWD που έχει συσσωρεύσει η εταιρεία στην πάροδο των ετών, την άμεση απόκριση των ηλεκτροκινητήρων και την ευέλικτη κατανομή ισχύος εμπρός και πίσω, το SOLTERRA εκμεταλλεύεται πλήρως την πρόσφυση των τεσσάρων τροχών και προσφέρει ασφαλή και ανέμελη οδήγηση.

Όπως και τα άλλα μοντέλα SUV της μάρκας, το SOLTERRA διαθέτει σύστημα ελέγχου X-MODE AWD, που ενισχύει την αίσθηση ασφάλειας σε ανώμαλους δρόμους. Η προσθήκη της νέας λειτουργίας Grip Control, επιτρέπει στο όχημα να διατηρεί σταθερή ταχύτητα ακόμα και σε ανώμαλους δρόμους.

Ασφάλεια

Ο ανασχεδιασμός κάθε τμήματος του αμαξώματος και η βελτιστοποίηση της αντοχής υλικών, επιτυγχάνουν μείωση βάρους και αυξημένη ασφάλεια σύγκρουσης.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η δομή επιτρέπει την αποτελεσματική κατανομή δυνάμεων και αποσβαίνει την ενέργεια της σύγκρουσης. Προστατεύει τους επιβάτες του οχήματος και τον εξοπλισμό υψηλής τάσης του BEV.

O ρόλος του μοντέλου στις φιλοδοξίες της Subaru

Το SOLTERRA διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για τη Subaru, η οποία στοχεύει στην «παροχή ευχαρίστησης σε όλους», στην αντιμετώπιση των προκλήσεων υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής.

Το όχημα αναπτύχθηκε από κοινού με την Toyota και την Subaru, οι οποίες συνήψαν νέα επιχειρηματική και κεφαλαιακή συμμαχία τον Σεπτέμβριο του 2019. Συνδύασαν εξειδικευμένες τεχνολογίες και εμπειρίες αμφοτέρων, με το σύνθημα “Ας κάνουμε καλύτερα αυτοκίνητα μαζί”.

Η διάθεση του SOLTERRA στις αγορές θα ξεκινήσει στα μέσα του 2022, συμπεριλαμβανομένων της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ευρώπης και της Κίνας.

Στο video η παγκόσμια πρεμιέρα του μοντέλου.

Προηγούμενο άρθροΔιδάγματα από το Fleet Europe Remarketing Forum
Επόμενο άρθροGlobal Fleet Inventory από τις ALD και TMC