Η ALD και η TMC λανσάρουν την Global Fleet Inventory, μια νέα παγκόσμια πλατφόρμα πληροφόρησης στόλων.

Οι δύο μεγάλοι πάροχοι του κλάδου στόλου εγκαινίασαν ένα νέο σύστημα πληροφόρησης στόλων που παρέχει στους υπεύθυνους διεθνών στόλων πρόσβαση στα δεδομένα που απαιτούνται προς επίτευξη «άριστης λειτουργίας» σε παγκόσμια κλίμακα.

Η εταιρεία leasing ALD Automotive και η εταιρεία διαχείρισης καυσίμων, δεδομένων και ελέγχων του Ηνωμένου Βασιλείου, The Miles Consultancy (TMC), ανέπτυξαν από κοινού το Global Fleet Inventory (GFI), στο οποίο συγκεντρώνονται δεδομένα διαχείρισης διαφόρων πηγών, συμπεριλαμβανομένων και τρίτων ενδιαφερομένων, προς ουσιαστική πληροφόρηση.

Διαχείριση διεθνούς στόλου

Οι δύο εταιρείες σχεδίασαν το GFI προς υποστήριξη των αρμοδίων λήψης αποφάσεων στόλου στη διαχείριση των οχημάτων τους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η πλατφόρμα παρέχει στους fleet managers πρόσβαση σε πληροφορίες για τα οχήματά τους, συμπεριλαμβανομένου του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας και τους επιτρέπει να διερευνήσουν τα δεδομένα σε επίπεδο περιφέρειας, χώρας ή σύμβασης.

Αποτύπωμα άνθρακα

Το GFI παρέχει επίσης ανάλυση της κατανάλωσης ενέργειας και καυσίμου, πληροφορώντας τις επιχειρήσεις για τις εκπομπές CO2 του στόλου τους και δημιουργώντας σημείο αναφοράς, βάσει του οποίου μπορούν να μετρηθούν οι στόχοι Εταιρικής Υπευθυνότητας για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

Η Annie Pin, Chief Commercial Officer της ALD, η οποία παρέχει πλήρεις υπηρεσίες leasing και διαχείρισης στόλου 1,68 εκατομμυρίων οχημάτων σε 43 χώρες, δήλωσε: «Στόχος μας ήταν η απλοποίηση της διαδικασίας ενοποίησης δεδομένων και η διευκόλυνση της ανάλυσης με παγκόσμια κριτήρια. Η πρόσβαση των πελατών μας παγκοσμίως σε σαφή και περιεκτική εικόνα απόδοσης του στόλου τους, σε μόνιμη βάση, αποτελεί επιτακτική ανάγκη, όπου κι αν βρίσκονται και η τεχνογνωσία της TMC το επιτρέπει κατά τρόπο ουδέτερο και εμπιστευτικό για όλους».

Το GFI θα επιτρέψει στους υπεύθυνους στόλου να γνωρίζουν την απόδοση του στόλου τους παγκοσμίως, μέσω ενός συνόλου οθονών, δήλωσε ο Paul Hollick, Διευθύνων Σύμβουλος της TMC.

«Οι πληροφορίες είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για όσους επιθυμούν να αναπτύξουν στρατηγικές στόλου υπό πραγματικές συνθήκες, οι οποίες θα παρέχουν προγράμματα εξοικονόμησης κόστους και μείωσης άνθρακα, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους μετάβασης σε ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως», συμπλήρωσε ο κ. Hollick.

Το GFI είναι διαθέσιμο σε όλους τους παγκόσμιους πελάτες της ALD Automotive | Wheels Global Alliance.

Φωτογραφία: ALD Automotive

Προηγούμενο άρθροΤο ηλεκτρικό SOLTERRA της Subaru
Επόμενο άρθροΟι νικητές των Fleet Europe Awards 2021