DS 7 Crossback E-Tense 225
To DS 7 Crossback E-Tense 225 plug-in υβριδικό

Η DS Automobiles συνεχίζει τη στρατηγική της ηλεκτροκίνησης. Παράλληλα με το DS 3 Crossback E-Tense (100% ηλεκτρικό) και το DS 7 Crossback E-Tense 4×4 (4-κίνηση, 300 ίππων plug-in hybrid), η γκάμα συμπληρώνεται με ένα νέο μοντέλο DS 7 Crossback E-Tense 225.

Τεχνολογία αιχμής

Με την εμπειρία που αποκτήθηκε στη Formula E από το 2015 και με την υποστήριξη του Jean-Éric Vergne, διεκδικητή του πρωταθλήματος με DS Techeetah, η ηλεκτροκίνηση συνεχίζει να επεκτείνεται στη σειρά DS Automobiles.

Το DS 7 Crossback E-Tense 225 διαθέτει βενζινοκινητήρα 180 ίππων (πρότυπο εκπομπών Euro 6,3) με ροπή 300Nm, συνδυαζόμενο με έναν ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων τοποθετημένο κατ ‘ευθείαν στο αυτόματο οκτατάχυτο κιβώτιο.

Κατά την εκκίνηση χρησιμοποιείται μόνον ο ηλεκτροκινητήρας, επιτρέποντας διαδρομές μηδενικών εκπομπών με ταχύτητα μέχρι και 135χλμ / ώρα. Ο οδηγός μπορεί στη συνέχεια να επιλέξει υβριδική λειτουργία που βελτιστοποιεί τη χρήση ενέργειας ή σπορ λειτουργία που εκμεταλλεύεται όλη τη διαθέσιμη ισχύ (225 ίππους και 360Nm συνδυαστικά).

Η μπαταρία των 13,2kWh, τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο, δίνει εμβέλεια έως 55χλμ (πρότυπο WLTP) ή έως 72χλμ (πρότυπο WLTP χαμηλής ταχύτητας) σε ηλεκτρική λειτουργία. Οι εκπομπές CO2 κυμαίνονται μεταξύ 31 και 36g/χλμ και η κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται μεταξύ 1,4 και 1,6 λίτρων/100χλμ (WLTP). Σε υψηλές  ταχύτητες η κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται μεταξύ 6,1 και 6,5 λίτρων/100 χλμ., σύμφωνα με τον εξοπλισμό δοκιμών.

Η μπαταρία φορτίζεται κατά την κύλιση χάρη σε ένα σύστημα που απορρέει από τις εξελίξεις και την εμπειρία που έχει αποκτήσει η DS στη Formula Ε. Ένα αποθεματικό λειτουργίας επιτρέπει στην μπαταρία να συνεχίζει την τροφοδοσία του ηλεκτροκινητήρα εάν απαιτείται. Ο βενζινοκινητήρας χρησιμοποιείται επίσης για τη φόρτιση της μπαταρίας. Το DS 7 Crossback E-Tense 225 παράγει ηλεκτρική ενέργεια κατά την επιβράδυνση και την πέδηση προκειμένου να αυξήσει την εμβέλειά του. Παράλληλα, μια άλλη λειτουργία που ονομάζεται “E-Save” του επιτρέπει να διατηρεί αρκετή ενέργεια για αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση στα τελευταία 10 ή 20 χιλιόμετρα μιας διαδρομής ή να διατηρεί τη μπαταρία πλήρως φορτισμένη.

Όπως και με άλλα ηλεκτρικά μοντέλα DS Automobiles, το DS 7 Crossback E-Tense 225 διατίθεται με δύο καλώδια φόρτισης (κανονική λειτουργία 2 για περιστασιακή φόρτιση σε στάνταρ πρίζα και λειτουργία 3 7,4kW για φόρτιση της μπαταρίας από 0 έως 100% σε μόλις 1ώρα 45΄ σε ένα κουτί τοίχου). Όλα αυτά μπορούν να ελεγχθούν μέσω μιας εφαρμογής ή στην οθόνη 12 ιντσών στο μέσον του ταμπλό. Είναι επίσης δυνατός ο προγραμματισμός ή η εξ αποστάσεως προθέρμανση.

Για να αναβαθμίσετε τη λειτουργία οδήγησης, διατίθεται η επιλογή Advanced Traction Control.

Εξαιρετικά καλά εξοπλισμένο

Το DS 7 Crossback E-Tense 225 διαθέτει στάνταρ απόσβεση ελεγχόμενη από το σύστημα DS Active Scan Suspension. Μια κάμερα πίσω από το παρμπρίζ, καθώς και τέσσερις αισθητήρες θέσης και τρία επιταχυνσιόμετρα, αναλύουν το είδος του δρόμου και τις συνθήκες (ταχύτητα, στρέψη τιμονιού, φρενάρισμα κ.λπ.) και μεταδίδουν δεδομένα άμεσα σε έναν υπολογιστή που ελέγχει κάθε τροχό ανεξάρτητα. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, ρυθμίζει διαρκώς την ανάρτηση πιο σφικτά ή πιο απαλά.

Η άνεση ενισχύεται επίσης με ηχομόνωση. Το DS 7 Crossback διαθέτει ήδη αθόρυβο ηλεκτροκινητήρα και ειδική ελαφριά σχεδίαση πλαισίου και σε συνδυασμό με τους στάνταρ εμπρόσθιο και οπίσθιο  υαλοπίνακες επίστρωσης περιορίζει περαιτέρω τον εξωτερικό θόρυβο.

Διατίθενται επίσης τα συστήματα DS Connected Pilot αυτόνομης οδήγησης Level 2, DS Driver Attention Monitor, DS Night Vision και DS Park Pilot, ενώ το DS Active Led Vision είναι στάνταρ από το επίπεδο εξοπλισμού Performance Line + και πάνω.

Το DS 7 Crossback E-Tense 225 διατίθεται με προδιαγραφές Business και Executive για εταιρείες, καθώς και So Chic, Performance Line, Performance Line + και Grand Chic. Η πλήρης γκάμα DS Inspirations: Bastille, Performance Line, Performance Line με δερμάτινα καθίσματα, Pearl Grey Rivoli, Basalt Black Rivoli, Alezan Brown Opera και Art Basalt Black Opera.

Τομοντέλο διαθέτει στάνταρ τροχούς κράματος London Diamond Black 19 ιντσών. Οι τροχοί 20″ είναι προαιρετικοί.

 

Προηγούμενο άρθροMy Easy Charge από την FCA και την DCS
Επόμενο άρθροΗ ALD Automotive ξεκινά την ALD Carmarket για λιανική