Η DS Automobiles, ξεκινά μια επανάσταση στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας ενσωματώνοντας το ChatGPT, το πιο γνωστό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης, στα μοντέλα της.

  • Με αυτή την καινοτομία, το ChatGPT συμπληρώνει πλέον τη συνηθισμένη αναγνώριση φυσικής ομιλίας σε όλα τα μοντέλα DS Automobiles που είναι εξοπλισμένα με το DS IRIS SYSTEM, προσφέροντας μια άνευ προηγουμένου σχέση με τα μοντέλα DS και καθιστώντας τα έναν πραγματικό σύντροφο, αφιερωμένο στη γαλλική τέχνη του ταξιδιού.
  • Η ενσωμάτωση του ChatGPT συμπληρώνει την οδηγική εμπειρία της DS Automobiles καθώς και την γαλλική τέχνη του ταξιδιού με μια διάσταση υψηλής τεχνολογίας που δίνει απεριόριστες δυνατότητες.
  • H συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ξεκινά την πρώτη πιλοτική φάση σε 5 χώρες της Ευρώπης, προσφέροντας το ChatGPT στους πρώτους 20.000 εγγεγραμμένους χρήστες με το DS IRIS SYSTEM στα DS 3, DS 4, DS 7 ή DS 9 με διάρκεια  έξι μηνών και χωρίς επιπλέον κόστος.

Το  ChatGPT είναι ένα παραγωγικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιεί γλωσσικά μοντέλα για την κατανόηση και τη δημιουργία μιας φυσικής και ρευστής αλληλεπίδρασης. Μαθαίνοντας από τεράστιες ποσότητες δεδομένων, το ChatGPT μπορεί να απαντήσει σε μια εντυπωσιακή ποικιλία ερωτήσεων και να παρέχει ακριβείς και σχετικές πληροφορίες.

Το DS Iris System, που διατίθεται σε ολόκληρη τη σειρά DS 3, DS 4, DS 7 και DS 9, είναι εμπλουτισμένο με ChatGPT AI για να επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία αλληλεπίδρασης μέσα στο όχημα, εξασφαλίζοντας την πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες, καθώς και τη δυνατότητα να ολοκληρώνουν ένα πλήθος εργασιών. Χάρη στην ενσωμάτωση αυτού του νέου χαρακτηριστικού, το σύστημα αναγνώρισης φωνής του DS κατά την διάρκεια της οδήγησης,  αποκτά μια νέα διάσταση, καθώς μετατρέπεται σε ψηφιακό βοηθό αφιερωμένο στην ταξιδιωτική εμπειρία.

Φανταστείτε τα παρακάτω σενάρια: Κατά την διάρκεια της οδήγησης, ρωτάτε το DS Iris System τι θα μπορούσατε να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια ενός απογεύματος στο Μπορντό, ή να σας απαριθμήσει τα πιο όμορφα έργα τέχνης που φυλάσσονται στο Μουσείο του Λούβρου, ή να επινοήσει ένα κουίζ για το αγαπημένο σας θέμα ή ακόμη και να δημιουργήσει μια παιδική ιστορία, προσφέροντας μια εντελώς νέα διάσταση στην αλληλεπίδραση μεταξύ του οδηγού και του οχήματος. Η ενεργοποίηση του συστήματος αποτελεί μια απλή διαδικασία, καθώς χρειάζεται απλώς να μιλήσετε στο DS Iris System λέγοντας “OK Iris” ή να πατήσετε το ειδικό κουμπί στο τιμόνι. Σε κάθε  περίπτωση, η φωνητική αλληλεπίδραση ξεκινά με ασφάλεια, χωρίς να πάρετε τα μάτια σας από το δρόμο ή τα χέρια σας από το τιμόνι.

Ο Olivier François, επικεφαλής της DS Automobiles, ανέφερε: “Αποστολή μας στην DS είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια μοναδική εμπειρία κατά την διάρκεια της οδήγησης. Ως πρωτοπόροι στην ενσωμάτωση του ChatGPT στον κόσμο της αυτοκίνησης, καθιστούμε προσιτή μια δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη που είναι ρευστή, διαισθητική και καθηλωτική, μετατρέποντας κάθε ταξίδι σε μια μοναδική εμπειρία. Πρόκειται για μια επανάσταση υψηλής τεχνολογίας με απεριόριστες δυνατότητες που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κοινωνικούς μετασχηματισμούς του 21ου αιώνα”.

Ο Yves Bonnefont, Chief Software Officer της Stellantis, πρόσθεσε: “Ακόμη και αν γνωρίζουμε όλες τις εσωτερικές λειτουργίες και τους δυαδικούς υπολογισμούς που επιτρέπουν στο ChatGPT να αλληλοεπιδρά με τον χρήστη του, κρύβεται μια γοητεία στο πώς λειτουργεί αυτό το μοντέλο συνομιλητικής τεχνητής νοημοσύνης. Η ικανότητά του να αλληλοεπιδρά είναι σίγουρα μία από τις πιο εντυπωσιακές εφαρμογές  που εισήγαγε ο συγκεκριμένος αλγόριθμος της τεχνητής νοημοσύνης το περασμένο έτος σε όλο τον κόσμο”.

“Από τότε που το ChatGPT είναι διαθέσιμο, εργαστήκαμε για να το ενσωματώσουμε στα δικά μας συστήματα. Πλέον, είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε οι πρώτοι που προσφέρουμε αυτή την καινοτομία στην Ευρώπη. Αυτή ακριβώς η εξέλιξη,  αποτελεί μέρος της βασικής εστίασης της Stellantis, στο πλαίσιο της στρατηγικής Dare Forward 2030”.

Η DS Automobiles εγκαινιάζει την πιλοτική φάση “SoundHound AI powered by ChatGPT” στο πλαίσιο της Stellantis για την αξιολόγηση της εμπειρίας των πελατών  στα πρώτα 20.000 αιτήματα. Η ενσωμάτωση του ChatGPT στο DS Iris System προσφέρεται χωρίς επιπλέον κόστος για έξι μήνες, εάν η συνδρομή συναφθεί μεταξύ 19 Οκτωβρίου 2023 και 29 Φεβρουαρίου 2024 για τα DS 3, DS 4, DS 7 και DS 9. Αυτή η λειτουργία, η οποία μπορεί να ενεργοποιηθεί άμεσα εξ αποστάσεως μέσω του DS Services STORES, είναι διαθέσιμη σε όλα τα μοντέλα DS που είναι εξοπλισμένα με DS Iris System και είναι προσβάσιμη σε πρώτη φάση στη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και την Ιταλία, σε κάθε μία από τις γλώσσες αυτών των χωρών.

Προηγούμενο άρθροETSC: επαγγελματική εκπαίδευση για οδηγούς βαν
Επόμενο άρθροGreen NCAP: βραβείο Life Cycle Assessment