Ο Philip Thompson, της Autoxchange.io, ανέλυσε τις βασικές αρχές του blockchain και εξήγησε πώς μπορεί να ωφελήσει την αγορά  μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στο Fleet Europe Remarketing Forum. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη στο πλαίσιο του τριήμερου Fleet Europe Summit 2018.

Καθώς το remarketing εξαρτάται όλο και περισσότερο από τα δεδομένα, το blockchain μπορεί να προσφέρει μια λύση για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, της διαφάνειας και της εξυπηρέτησης του αντιπροσώπου και του εμπόρου. Επιπλέον, άλλες δυναμικές της αγοράς, όπως οι αυξανόμενες περιβαλλοντικές ανησυχίες, η μετάβαση από την ιδιοκτησία στην χρήση και το MaaS (Mobility-as-a-Service), οδηγούν σε αυτό το είδος καινοτομίας.

Εξηγώντας το blockchain για χαζούς…

Στην τολμηρή αλλά ακριβέστατη εξήγησή του, ο Philip Thompson παρουσίασε τι είναι το blockchain και πώς μπορεί να ωφελήσει την αγορά και να βελτιώσει την κερδοφορία με διάφορους τρόπους.

Το blockchain μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση ποικίλων δεδομένων οχημάτων με τρόπο εξαιρετικά ασφαλή, αυξάνοντας ταυτόχρονα την ευκολία των χρηστών και την πρόληψη της απάτης. Συγχρόνως, μπορεί να βελτιώσει την κερδοφορία του κλάδου, για παράδειγμα εξαλείφοντας την ανάγκη για μεσάζοντες, τράπεζες και έξοδα συναλλαγών και παρέχοντας υπηρεσίες πληρωμών σε πραγματικό χρόνο και χωρίς σύνορα.

Τα παραπάνω ζητήματα, που μπορούν να αντιμετωπιστούν με το blockchain, γίνονται όλο και πιο σημαντικά για τον κλάδο του remarketing, ο οποίος καθοδηγείται όλο και περισσότερο από δεδομένα. Ή όπως είπε ο Toralf Lahs, VP Πωλήσεων της Autoxchange.io, “Πιστεύουμε ότι το blockchain μπορεί και πρέπει να έχει αντίκτυπο στον κλάδο του remarketing”.

Προηγούμενο άρθροΔιαχείριση της κυκλοφορίας αντί απαγορεύσεων
Επόμενο άρθροΔιακρίθηκε σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό η νέα καμπάνια της LeasePlαn