Διαθέτοντας ένα πληρέστερο πακέτο συστημάτων προηγμένης τεχνολογίας, τα νέα Fiat 500Χ και 500L αποτελούν παράδειγμα για τη δομή που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο αυτοκίνητο. Η Fiat προχώρησε σε μία ειδική εκπαίδευση των ανθρώπων του δικτύου της ώστε να μπορεί να μεταφέρει στο αγοραστικό κοινό τα οφέλη, αλλά και τις αλλαγές που φέρνουν στην καθημερινότητα μας οι νέες τεχνολογίες.  

Τα νέα Fiat 500X και 500L είναι εφοδιασμένα με μια μακρά λίστα προηγμένων συστημάτων τεχνολογίας, τα οποία αφορούν τόσο ηλεκτρονικά, όσο και μηχανικά συστήματα. Η χρήση τους ανεβάζει σε νέα επίπεδα την ασφάλεια, την άνεση, αλλά και την οικονομία καυσίμου που παρέχει το όχημα. Παράλληλα όμως η πλήρης εκμετάλλευση αυτών των δυνατοτήτων προϋποθέτει τη σωστή ενημέρωση. Σε αυτό το πλαίσιο, η Fiat στις 30/9/2018, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δημιούργησε μια ειδική εκπαιδευτική ημερίδα για τα στελέχη πωλήσεων του Εξουσιοδοτημένου Δικτύου Διανομέων της, έτσι ώστε να μπορούν να εξηγήσουν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τις αλλαγές που φέρνουν στη καθημερινή οδήγηση τα προηγμένα συστήματα που φέρουν οχήματα όπως τα νέα 500Χ και 500L. Με αυτό τον τρόπο οι νέες τεχνολογίες θα μπορέσουν να συμβάλουν ουσιαστικά σε ένα μεγαλύτερο επίπεδο ασφάλειας και οικονομίας στις μετακινήσεις.

ADAS (Advance Driver Assistance Systems)

Το προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης μπαίνουν όλο και περισσότερο στην καθημερινότητα μας. Τα Fiat 500Χ και 500L διαθέτουν ένα πληρέστατο πακέτο τέτοιων συστημάτων με τεχνολογίες όπως το αυτόματο φρενάρισμα να αυξάνουν κατακόρυφα την παρεχόμενη ενεργητική ασφάλεια. Παρά το ιδιαίτερα εξελιγμένο λογισμικό και τις λειτουργίες, που σε ορισμένες περιπτώσεις προσεγγίζουν το επίπεδο αυτόνομης οδήγησης 2, είναι σαφές ότι ο οδηγός θα πρέπει να τα χρησιμοποιεί επικουρικά και όχι ως μέσο για να μειώσει τη δική του προσοχή στη διαδικασία οδήγησης.

Συνδεσιμότητα

Ιδανικά η προσοχή του οδηγού δεν θα πρέπει να αποσπάται για κανέναν λόγο. Παρ’ όλα αυτά, στις σύγχρονες συνθήκες, η επικοινωνία κατά τη διάρκεια της οδήγησης με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια εξασφαλίζεται μέσω της συνδεσιμότητας που παρέχουν τα εξελιγμένα συστήματα πολυμέσων των 500X και 500L με δυνατότητα λειτουργίας MirroLink. Εφαρμογές όπως το Uconnect κάνουν τη χρήση του αυτοκινήτου πιο ευχάριστη, πιο ασφαλή, αλλά και πιο φιλική προς το περιβάλλον, δίνοντας συμβουλές σε πραγματικό χρόνο προς τον οδηγό για τον πλέον οικονομικό τρόπο οδήγησης.

Κινητήρες βενζίνης Turbo FireFly

Οι νέας γενιάς Turbo κινητήρες βενζίνης FireFly, χάρη σε μια σειρά προηγμένων τεχνολογιών συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα των κινητήρων βενζίνης και diesel. Εξαιρετική ελαστικότητα με υψηλά αποθέματα ροπής στις χαμηλές στροφές, χαμηλά επίπεδα θορύβου και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά οι οδηγοί, σε αντίθεση με παλαιότερης τεχνολογίας κινητήρων βενζίνης, μπορούν να έχουν υψηλή απόδοση χωρίς να χρειάζεται να πιέζουν τον κινητήρα (π.χ. κίνηση σε υψηλούς ρυθμούς περιστροφής), εξασφαλίζοντας πιο άνετες και οικονομικές μετακινήσεις.

Νέας γενιάς κινητήρες Diesel με SCR

Οι κινητήρες diesel περνούν σε μια νέα εποχή, όπου η παραδοσιακά υψηλή αποδοτικότητα τους συνδυάζεται με τη μέγιστη προστασία του περιβάλλοντος. Τα εξελιγμένα συστήματα τροφοδοσίας των κινητήρων MultiJet της Fiat, σε συνδυασμό με το φίλτρο μικροσωματιδίων και τον επιλεκτικό καταλύτη SCR, ο οποίος μειώνει στο ελάχιστο της εκπομπές των οξειδίων του αζώτου (ΝOx), καθιστούν τους νέους κινητήρες ιδανικούς για χρήση και στο αστικό περιβάλλον.

Αυτόματο κιβώτιο DCT

Τα νέας γενιάς αυτόματα κιβώτια διπλού συμπλέκτη DCT της Fiat συνδυάζουν την άνεση, με την οδηγική απόλαυση και την οικονομία καυσίμου. Η δυνατότητα που έχουν να μαθαίνουν και να προσαρμόζουν τη λειτουργία τους στις προτιμήσεις του οδηγού είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο, όπως και ότι προσφέρουν ιδιαίτερα οφέλη και ως προς το κόστος συντήρησης.

Προηγούμενο άρθροMOBOX: Μια συνδρομή για ελαστικά από την Bridgestone
Επόμενο άρθροΔεν αλλάζουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019