Η Toyota Motor Corporation (TMC) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα πωλήσεων, παραγωγής και εξαγωγών για τον Οκτώβριο του 2019, καθώς και το σύνολο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2019, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων των θυγατρικών εταιρειών Daihatsu Motor Co., Ltd. και Hino Motors, Ltd.

Οι πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική μειώθηκαν λόγω της ύφεσης της αγοράς, παρά τις ισχυρές πωλήσεις των νέων RAV4 και άλλων SUV στις ΗΠΑ.

Οι πωλήσεις στη Λατινική Αμερική μειώθηκαν λόγω της συνεχιζόμενης πτώσης της αγοράς στην Αργεντινή, που επηρεάστηκαν από την υποτίμηση του νομίσματος, παρά τις ισχυρές πωλήσεις στη Βραζιλία.

Οι πωλήσεις στην Ευρώπη αυξήθηκαν λόγω των ισχυρών πωλήσεων των HEV, όπως το νέο RAV4, το Corolla Sport και το Corolla Touring που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2019 και το Corolla Sedan κ.λπ. κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 2019.

Οι πωλήσεις στην Ασία μειώθηκαν λόγω των ακόλουθων παραγόντων: Στην Κίνα λόγω της μετάβασης στο νέο RAV4 προσωρινά, παρά τις ισχυρές πωλήσεις των νέων Corolla, Levin και Lexus. Στην Ταϊλάνδη υπήρξε πτώση της αγοράς εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης.

Τα αποτελέσματα για την ιαπωνική αγορά (εξαιρουμένων των οχημάτων minivehicles) μειώθηκαν κάτω από τα αντίστοιχα του προηγούμενου έτους λόγω περιορισμένης αντίδρασης μετά την αύξηση του φόρου κατανάλωσης και του τυφώνα Hagibis που προκάλεσε καθυστερήσεις στις παραδόσεις οχημάτων. Οι πωλήσεις στην Ιαπωνία μειώθηκαν ακολουθώντας τις τάσεις της αγοράς.

Οι πωλήσεις στην Ωκεανία μειώθηκαν λόγω κάμψης της αγοράς στην Αυστραλία που προκλήθηκε από την υποτονική οικονομία της χώρας.

Οι πωλήσεις στη Μέση Ανατολή αυξήθηκαν λόγω ισχυρών πωλήσεων στη Σαουδική Αραβία, σε συνδυασμό με ισχυρές πωλήσεις στόλου όπως το Land Cruiser 200 και το Hilux σε άλλες χώρες της περιοχής.

Οι πωλήσεις στην Αφρική αυξήθηκαν λόγω των ισχυρών πωλήσεων του Hilux στη Νότια Αφρική, σε συνδυασμό με τις ισχυρές πωλήσεις στόλων στην Υπο-Σαχάρια περιοχή.

Τα αποτελέσματα πωλήσεων της Toyota Motor Corporation ανά εταιρεία τον Οκτώβριο έχουν ως εξής:

Τα αποτελέσματα πωλήσεων ανά εταιρεία το δεκάμηνο Ιανουαρίου Οκτωβρίου έχουν ως εξής:

Τα αποτελέσματα παραγωγής και εξαγωγών της εταιρείας είναι τα ακόλουθα:

Προηγούμενο άρθροWebinar: Θα απορρυθμιστεί η αγορά το 2020;
Επόμενο άρθροΛύση MaaS από το Manchester με την Mobilleo