Η Transport for Greater Manchester (TfGM) συνεργάζεται με την Mobilleo για την ανάπτυξη λύσης Mobility-as-a-Service για την περιοχή του Ευρύτερου Μάντσεστερ.

Το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ πρόγραμμα IMOVE στοχεύει στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και την ενθάρρυνση των ανθρώπων να χρησιμοποιούν διαμοιρασμένα και αποτελεσματικά μέσα μεταφοράς, τα οποία θα ενσωματωθούν στη λύση Mobilleo. Αυτά θα περιλαμβάνουν ενοικίαση αυτοκινήτου, λέσχες αυτοκινήτου, τρένα, λεωφορεία, τραμ Metrolink και την Υπηρεσία Τοπικής Σύνδεσης TfGM.

Οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν κράτηση και να πληρώνουν κάθε μετακίνηση με smartphone Android ή iOS.

Το πρόγραμμα IMOVE δημιουργήθηκε για να επιταχύνει την ανάπτυξη και της κλιμάκωση των συστημάτων MaaS στην Ευρώπη, ανοίγοντας τελικά το δρόμο για μια υπηρεσία περιαγωγής για τους χρήστες MaaS σε διάφορες χώρες. Παρόλο που μερικές πρωτοβουλίες MaaS έχουν τεθεί σε εφαρμογή στην Ευρώπη, οι περισσότερες από αυτές δεν έχουν πετύχει σημαντική κλίμακα και σταθερή επιχειρηματική λειτουργία. Συνολικά, εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη μιας σταθερής εμπειρίας MaaS που μπορεί να αναπαραχθεί σε επίπεδο ΕΕ. Το IMOVE αντιμετωπίζει τις κύριες προκλήσεις της ανάπτυξης της MaaS, διερευνώντας καινοτόμους επιχειρηματικούς και τεχνολογικούς παράγοντες και επικυρώνει τις σχεδιασμένες λύσεις σε τέσσερα Ευρωπαϊκά Ζωντανά Εργαστήρια στο Βερολίνο, στο Γκέτεμποργκ, στο Ευρύτερο Μάντσεστερ και στο Τορίνο.

Η Mobilleo είναι μια πλατφόρμα κινητικότητας που αναπτύχθηκε από την εταιρεία τεχνολογίας Fleetondemand το 2016 και παρουσιάστηκε το 2017, μετά από 18 μήνες έρευνας και ανάπτυξης, για τις επιχειρήσεις. Η Fleetondemand περιλαμβανόταν στις υποψηφιότητες για το βραβείο Καινοτομίας στο Fleet Europe Summit 2019. Κατά την παρουσίαση της πλατφόρμας στη σκηνή του Smart Mobility, ο Matt Lenton, Marketing Director της εταιρείας, δήλωσε πως σκοπέυουν να την λανσάρουν το 2020 στην Ευρώπη και σχεδιάζουννα είμαστε ο πρώτος πανευρωπαϊκός προμηθευτής MaaS.

Προηγούμενο άρθροΤα αποτελέσματα πωλήσεων της Toyota το δεκάμηνο του 2019
Επόμενο άρθροBMW Group – Great Wall Motor για τα MINI E στην Κίνα