Τα κεντρικά γραφεία της Toyota στην Ιαπωνία

Η BYD Company Ltd και η Toyota Motor Corporation ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας για την ίδρυση κοινοπραξίας για την έρευνα και ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας (BEV).

Η νέα εταιρεία Ε&Α, η οποία θα ασχοληθεί με το σχεδιασμό και την ανάπτυξη BEV (συμπεριλαμβανομένης της πλατφόρμας) και των συναφών μερών, αναμένεται να εγκατασταθεί στην Κίνα το 2020, με τις BYD και Toyota να μοιράζονται ισόποσα το 50% των συνολικών απαιτούμενων κεφαλαίων. Επιπλέον, η BYD και η Toyota σχεδιάζουν να στελεχώσουν τη νέα εταιρεία, μεταφέροντας τους μηχανικούς και τις υπόλοιπες θέσεις εργασίας που σχετίζονται με την Ε&Α από τις εταιρείες τους.

Σχετικά με τη δημιουργία της νέας εταιρείας, ο ανώτερος αντιπρόεδρος της BYD, Lian Yu-bo δήλωσε: “Στόχος μας είναι να συνδυάσουμε τα πλεονεκτήματα της BYD στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας με την τεχνολογία της Toyota για την ποιότητα και την ασφάλεια για να παρέχουμε τα καλύτερα προϊόντα BEV στην αγορά όσο πιο γρήγορα μπορούμε”.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Toyota, Shigeki Terashi σχολίασε από την πλευρά του: “Με τον ίδιο στόχο για την περαιτέρω προώθηση της ευρείας χρήσης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, εκτιμούμε ότι η BYD και η Toyota μπορούν να γίνουν ‘συμπαίκτες’, ικανές να βάλουν στην άκρη τον ανταγωνισμό και να συνεργαστούν. Ελπίζουμε, έτσι, να προχωρήσουμε περαιτέρω αναπτύσσοντας τόσο την BYD όσο και την Toyota με τη λειτουργία της νέας εταιρείας”.

Προηγούμενο άρθροΣτη Volvo Buses η μεγαλύτερη παραγγελία ηλεκτρικών λεωφορείων
Επόμενο άρθροBMW X3 xDrive 30e: άλλο ένα premium crossover γίνεται EV