Η Transdev και η Volvo Buses μαζί με την πόλη του Γκέτεμποργκ είναι οι πρωταγωνιστές της μεγαλύτερης ενιαίας παραγγελίας ηλεκτρικών λεωφορείων που έχει υπογραφεί μέχρι στιγμής στην Ευρώπη. Η Volvo Buses θα παραδώσει157 σπονδυλωτά ηλεκτρικά λεωφορεία στο Γκέτεμποργκ από το 2020.

Τα λεωφορεία της Volvo Buses θα λειτουργούν σε διάφορες διαδρομές στη σουηδική πόλη. Με την εισαγωγή τους, οι εκπομπές και ο θόρυβος θα μειωθούν σημαντικά και τα ηλεκτρικά λεωφορεία θα μπορούν να λειτουργούν σε ευαίσθητες περιοχές ή ζώνες με ειδικούς περιορισμούς. Η Transdev έχει αναλάβει να διαχειριστεί το δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών στο Γκέτεμποργκ για δέκα χρόνια, ξεκινώντας από το Δεκέμβριο του 2020.

Σύμφωνα με τα σχέδια, η Transdev θα λειτουργεί 220 ηλεκτρικά λεωφορεία, το μεγαλύτερο στόλο ηλεκτρικών λεωφορείων στη Σουηδία. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Transdev σχεδιάζει να λειτουργήσει περισσότερα από 1.500 ηλεκτρικά λεωφορεία μέχρι το 2024.

Η Transdev, πρώην Veolia Transdev, είναι μια διεθνής ιδιωτική εταιρεία δημοσίων μεταφορών με έδρα τη Γαλλία, που λειτουργεί σε 20 χώρες.

 

Προηγούμενο άρθροΟ Jorge Fernández της Roche, Global Fleet Manager of the Year
Επόμενο άρθροBYD – Toyota δημιουργούν κοινοπραξία για Ε&Α μπαταριών EV