Ο Jorge Fernández, Global Fleet Manager of the Year 2019 (αριστερά) παραλαμβάνει το βραβείο του από τον Stefan Herbert

Global Fleet Manager of the Year αναδείχθηκε ο Jorge Fernández, Global Category Manager Fleet της Roche. Έλαβε το βραβείο του στο  Fleet Europe Summit 2019 στις 7 Νοεμβρίου στο Estoril της Πορτογαλίας.

Το βραβείο Global Fleet Manager of the Year απονεμήθηκε στα Fleet Europe Awards από τον Stefan Herbert, Senior Manager Διεθνών Εταιρικών Πωλήσεων της Mercedes-Benz.

Από κοινού με την ομάδα του, ο Jorge Fernández διαχειρίζεται ένα παγκόσμιο στόλο 14.200 οχημάτων. Η ομάδα αποτελείται από τρεις περιφερειακούς διευθυντές Fleet & Travel: την Tania Mijas στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον David Staples στην Αυστραλία και την περιοχή Ασίας – Ειρηνικού και τον Daniele Brigatti στην Ελβετία. Υπό την ευθύνη του κ. Fernández, ανέπτυξαν επιτυχώς μια παγκόσμια στρατηγική με ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης για την εναρμόνιση των χρηματοδοτικών κριτηρίων, των διαδικασιών και της διαχείρισης των πωλητών για όλα τα τμήματα της εταιρείας και όλες τις περιφέρειες.

Με τα μέλη της ομάδας του, ο κ. Fernández επιχειρεί να προσφέρει τις καλύτερες λύσεις εταιρικών αυτοκινήτων στους εργαζόμενους της Roche, σύμφωνα με τις οδηγίες της εταιρείας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ενώ προετοιμάζει τη μετάβαση στα πακέτα κινητικότητας, την ηλεκτροκίνηση και την συνδεσιμότητα. Οι φιλοδοξίες του περιλαμβάνουν: Τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών κατά 20% σε τρία χρόνια. Την αύξηση της χρήσης των προτιμητέων (σε σχέση με τις πρακτικές τους) προμηθευτών στο 90%. Και, τέλος, την επέκταση και συγχώνευση δοκιμασμένων ευρωπαϊκών και βορειοαμερικανικών στρατηγικών στον υπόλοιπο κόσμο. Η κριτική επιτροπή εντυπωσιάστηκε από την εξαιρετική ανάλυση που παρέθεσε ο κ. Fernández σχετικά με τα στοιχεία κόστους της στρατηγικής του.

Επιλαχών για το βραβείο Global Global Fleet Manager of the Year είναι ο John Dmochowsky, Global Fleet Manager της Mondelez International. Ο κ. Dmochowsky έλαβε το βραβείο του από τον Michael Beck, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Fleet Logistics.

Ο κ. Dmochowsky είναι ο πρώτος αμερικανός fleet manager στον οποίον απονέμεται βραβείο στα Fleet Europe Awards. Ο κ. Dmochowsky διαχειρίζεται ένα παγκόσμιο στόλο περισσοτέρων των 10.000 οχημάτων. Η κριτική επιτροπή εντυπωσιάστηκε από το συνολικό όραμα του κ. Dmochowsky σχετικά με τη βελτιστοποίηση της παγκόσμιας διαχείρισης του στόλου, με την επιτυχημένη δέσμευση της ανώτατης διοίκησης της εταιρείας, τόσο στα κεντρικά γραφεία όσο και στις διάφορες περιφέρειες, με τον David Weeks στην Ευρώπη, τον Vincent Ricciardi στη Βόρεια Αμερική, τον Diego Ferto στη Λατινική Αμερική και τον Christian Armstrong στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Ο κ. Dmochowsky και η ομάδα του συνέβαλαν σε μια σημαντική πρωτοβουλία εξοικονόμησης κόστους, η οποία απορρέει από μια βασική αλλαγή στη διαδικασία επιλογής του παγκόσμιου στόλου, μαζί με την εναρμόνιση των σχετικών πολιτικών. Από το 2015 έως το 2016 σημειώθηκε μείωση κατά 21% της συνολικής δαπάνης του στόλου, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με μείωση κατά 7% του κόστους χρήσης μεταξύ 2017 και 2019.

Προηγούμενο άρθροBlockchain από την Volvo Cars για τις μπαταρίες EV
Επόμενο άρθροΣτη Volvo Buses η μεγαλύτερη παραγγελία ηλεκτρικών λεωφορείων