Συστάθηκε η Ιαπωνική Ένωση Υδρογόνου

Ιδρύθηκε από ιαπωνικές επιχειρήσεις η Ιαπωνική Ένωση Υδρογόνου (JH2A), στην οποία προσχώρησε και η Toyota. Πρόκειται για έναν νέο οργανισμό που προωθεί την παγκόσμια συνεργασία και το σχηματισμό μιας αλυσίδας εφοδιασμού υδρογόνου.

Η Ιαπωνία στοχεύει στη δημιουργία μιας εμπορικής αλυσίδας διανομής καυσίμου υδρογόνου έως το 2030 για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

Η Ιαπωνική Ένωση Υδρογόνου συνεργάζεται με διάφορα ενδιαφερόμενα μέρη για να διασφαλίσει πως η Ιαπωνία θα συνεχίσει να πρωτοπορεί στη χρήση υδρογόνου, που αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Το υδρογόνο αναμένεται να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην επίλυση του ζητήματος της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Έτσι, οι πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη μιας κοινωνίας υδρογόνου επιταχύνονται σε όλο τον κόσμο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους τη στρατηγική της στον τομέα αυτό. Η Ιαπωνία έχει υιοθετήσει σχετική στρατηγική από το 2017. Έκτοτε δημιουργήθηκε ο οδικός χάρτης για το υδρογόνο και τις κυψέλες καυσίμου καθώς και η στρατηγική για την ανάπτυξη των σχετικών τεχνολογιών.

Συστάθηκε η Ιαπωνική Ένωση Υδρογόνου

Η Ένωση εκπροσωπείται από τον Takeshi Uchiyamada, πρόεδρο του ΔΣ της Toyota, τον Takeshi Kunibe πρόεδρο του ΔΣ της Sumitomo Mitsui Financial Group και τον Akiji Makino CEO της Iwatani Corporation.

Στην Ένωση συμμετέχουν 87 επιχειρήσεις ενώ στο ΔΣ εκπροσωπούνται εννέα εταιρείες: ENEOS Corporation, Iwatani Corporation, Kawasaki Heavy Industries, Kobe Steel, MITSUI & CO., Sumitomo Mitsui Financial Group, The Kansai Electric Power Company, Toshiba Corporation, Toyota Motor Corporation.

 

 

 

Ανακοινώνοντας την προσχώρησή της Toyota, δήλωσε τα εξής: “Συμμετέχοντας στις διάφορες προσπάθειές μας για μετριασμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη μέσω μείωσης εκπομπών CO2, η Toyota θα καταβάλει ενεργές προσπάθειες, από κοινού με τους συναδέλφους μας, προς επίτευξη του σκοπού της JH2A για την ‘έγκαιρη ίδρυση μιας κοινωνίας υδρογόνου'”.

Προηγούμενο άρθροDataforce: Αποτελέσματα CO2 σε ετήσια βάση
Επόμενο άρθροΟ Oliver Zipse, της BMW, πρόεδρος της ACEA τo 2021